Fotbal / O nouă serie de antrenori a început, în februarie, cursul pentru licența UEFA A-GK

162
Fotbal / O nouă serie de antrenori a început, în februarie, cursul pentru licența UEFA A-GK - 1-1677144242.jpg

Articole de la același autor

În perioada februarie - mai 2023, Școala Federală de Antrenori (SFA) organizează un nou curs pentru obținerea licenței UEFA A-GK, la care participă 16 antrenori de portari, deținători ai licenței UEFA B-GK.

Cursanții au parcurs primul modul, când cursul a debutat cu „Analiza jocului portarului la Campionatul Mondial din Qatar”, sesiune condusă de Leo Toader, antrenor de portari al echipei naționale a României, dar și lector și mentor în cadrul SFA. El a prezentat concluziile extrase de un grup tehnic FIFA în urma evoluțiilor portarilor de la Campionatul Mondial 2022, informează Federaţia Română de Fotbal.

Partea teoretică a continuat cu capitolul despre „Metodologie”, unde Eugen Anghel, antrenor de portari la FC Argeș, a pus accentul pe aspectele esențiale de care antrenorii trebuie să țină cont în realizarea planificării activităților la nivelul portarilor profesioniști. Pentru a exersa noțiunile aflate, cursanții, împărțiți pe grupe de lucru, au construit planuri de antrenament cu teme specifice precum apărarea porții, apărarea spațiului din spatele liniei defensive, centrări, duelul 1 versus 1. Ulterior, fiecare grupă a prezentat rezultatul final în fața colegilor și lectorilor, pentru a primi feedback.

Modulul 2 va avea loc în perioada 13-14 martie și va aduce în atenția cursanților noi subiecte teoretice și multe sesiuni practice cu scopul de a contribui la dezvoltarea și la o formare corespunzătoare a acestora în concordanță cu cerințele care se impun la nivelul jucătorilor, respectiv portarilor, echipelor profesioniste.

Reamintim că, în conformitate cu Directiva UEFA, echipele din ligile profesioniste de fotbal europene sunt obligate să aibă sub contract antrenori de portari care să dețină licența UEFA A-GK începând cu sezonul competițional 2023-2024. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3111 secunde