Fotbal / Școala Federală de Antrenori a dat startul unui nou curs pentru licența UEFA A

96
Fotbal / Școala Federală de Antrenori a dat startul unui nou curs pentru licența UEFA A - 1-1644574432.jpg
În perioada 7-9 februarie, 25 de cursanți au trecut prin primul modul din cadrul cursului de obținere a licenței UEFA A, organizat de Școala Federală de Antrenori (SFA), informează Federaţia Română de Fotbal.

Prima zi a debutat cu sesiunea despre „Filosofia fotbalului”, susținută de Aurel Țicleanu, vicepreședintele Comisiei Tehnice FRF, și a continuat cu noțiuni teoretice despre „Analiza de joc”, conținut livrat de Gabriel Glăvan, analist video al Naționalei U21.

Cea de-a doua zi a fost dedicată integral analizei video, respectiv părții practice în cadrul căreia cursanții, împărțiți pe grupe, au analizat un meci de fotbal din mai multe puncte de vedere, iar apoi au învățat să utilizeze instrumentele de editare video necesare realizării unei analize video.

În ultima zi au fost discutate noțiuni despre faza defensivă, prin prezentări susținute de Lucian Burchel, directorul SFA, iar modulul a fost încheiat cu un curs de „Nutriție și hidratare” susținut de Olivia Timnea, medic al loturilor naționale de fotbal feminin.

„Ne dorim să le livrăm cursanților noștri conținut relevant în concordanță cu nevoile lor din activitatea de antrenori la juniorii U18-U19, Liga 3, Liga 2, chiar și Liga 1. Colaborăm cu cei mai buni profesioniști, lectori care pot livra atât partea teoretică, cât și partea practică, atât de necesară cursanților. Am format un grup omogen de antrenori cu niveluri diferite de experiență, foști jucători de fotbal, antrenori care profesează în România, dar și în Germania. Considerăm că este un proces de învățare care a debutat corespunzător și suntem siguri că o să continue să se adapteze la standardele impuse prin Convenția UEFA a Antrenorilor din 2020”, a spus Lucian Burchel, directorul SFA.

Modulul al doilea se va desfășura în perioada 7-9 martie. Până atunci, cursanții vor avea ocazia să-și însușească noțiunile teoretice deja predate prin diverse teme de lucru pe care trebuie să le realizeze individual și în echipă.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9303 secunde