Video FOTO și VIDEO. Constanța face senzație la Cupa Mondială de la Altenberg!

219

Articole de la același autor

Pârtia de la Altenberg, din Germania, a găzduit întrecerile celei de-a treia etape a Cupei Mondiale la bob și skeleton și prima din Europa. După ce au lipsit de la primele două runde, reprezentantele CSO Sinaia din lotul olimpic de bob feminin, Maria Constantin și Andreea Grecu, și-au făcut debutul în noul sezon al Cupei Mondiale. 


Impresionând în Cupa Europei, unde au obținut primele medalii - de bronz - din carieră, ocupând un excelent loc secund în clasamentul general după șase curse disputate, Maria Constantin (pilot) și Andreea Grecu (frânar) au bifat evoluții excelente și în Cupa Mondială, pe una dintre cele mai dificile pârtii din circuit, informează site-ul csosinaia.ro. 


În prima manșă a concursului, cele două tinere sportive antrenate de profesorul constănțean Paul Neagu au stabilit al optulea timp (58,42 secunde), cu o întârziere de 1,02 secunde față de prima clasată, lidera din ierarhia generală, vicecampioana olimpică Elana Meyers, din SUA, care s-a impus în primele două etape ale Cupei Mondiale. 


În manșa secundă, Maria Constantin și-a păstrat concentrarea, reușind să aducă bobul românesc cu al nouălea timp la sosire (58,34 secunde), la doar 67 de su-timi de secundă de cea mai bună performanță, stabilită de o altă americană, Jamie Greubel Poser. Astfel, cu timpul total de 1.56,76 minute, elevele antrenorului Paul Neagu au obținut locul al optulea în ierarhia finală a etapei, cu o întârziere de 1,38 se-cunde față de echipajul câștigător, format din Elana Meyers Taylor și Cherrelle Garrett, realizând cel mai bun rezultat al lor de până acum în Cupa Mondială. 


De remarcat că Maria și Andreea au devansat echipaje care beneficiază de condiții de pregătire și material de concurs mult mai bune, cum este cazul Jazminei Fenlator, din SUA, care a încheiat pe locul 9 și care, în runda anterioară, câștigase medalia de argint! Prin performanța obținută la Altenberg, Maria Constantin ocupă locul 12 în ierarhia Cupei Mondiale, cu 160 de puncte, fiind a doua junioară din competiție, iar în clasamentul in-ternațional se situează pe poziția a 13-a, din 37 de echipaje clasate. 


De la Altenberg, Maria Constantin și Andreea Grecu au plecat la Saint Moritz (Elveția), în stațiunea considerată a fi unul dintre leagănele sporturilor de iarnă. Aici, elevele antrenorului Paul Neagu, care sunt socotite mari speranțe ale României nu numai în ceea ce privește calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă, ci chiar la clasarea pe podium în vii-toarele competiții majore, vor participa la etapa din Cupa Europei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5241 secunde