Gimnastele constănțene au dominat Campionatul Național

1202
Micuțele gimnaste de la CS Farul și CSS 1 Constanța au avut o comportare excepțională la Campionatul Național de Gimnastică artistică pentru junioare, desfășurat la Deva, zilele trecute, acestea reușind să obțină nu mai puțin de 17 medalii!

Întrecerile de la Deva au găzduit un număr mare de cluburi cu "greutate" din țară, 17 la număr, exact cât medaliile obținute de constănțene, iar concurența a fost aprigă, ținând cont că au participat și fetele de la lotul național, dar și alte sportive de perspectivă.

După două zile de competiție, gimnastele de la Club Sportiv Farul și-au trecut în "cont" 10 medalii, iar cele de la CSS 1 - 7.

"A fost un concurs deosebit. Organizatorii au făcut tot posibilul ca să iasă o competiție frumoasă. A fost bine, mai ales că am venit și cu rezultate, totul a fost superb!", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenoare prof. Mirela Szemerjai, care a fost și arbitru la Deva.

Anul acesta, în premieră pentru o competiție de gimnastică din țară, medaliatele au primit și premii în bani. Locul întâi a câștigat 300 de lei, locul secund, 200 lei, iar locul 3 - 100 lei.

"Este prima oară când copiii primesc și premii în bani. S-au bucurat și copiii și părinții. Au fost foarte mulți sponsori", ne-a mai spus prof. Mirela Szemerjai.

De la CS Farul, Georgiana Juravle (j3n3) a "împușcat" două medalii de aur, odată la sărituri și încă odată la paralele. De asemenea, aceasta a mai adăugat și un argint, la individual compus. Corina Găianu (j3n3) a luat primul loc la individual compus, argint la sărituri și la bârnă, plus un bronz la paralele, iar coechipiera sa, Carmen Glăvan (j3n3) a obținut aur la bârnă. Colectivul tehnic CS Farul este format din Camelia Voinea, Florin Uzum, Olimpia Popa, Nicolai și Daniela Remus, Clemența Garabet - antrenori; Gabriela Păun, Geta Răvdan - coregrafe.

CSS 1 Constanța a urcat pe podium prin Maria Holbură (j3n4), cu aur la sărituri, iar la individual compus, junioarele II, Iuliana Milea și colega ei Raluca Brutaru au ocupat locurile 2, respectiv 3. Finalele pe aparate au adus constănțencelor de la CSS 1 încă patru medalii: Malina Milea a obținut argintul la paralele și bronzul la sol, unde a fost urmată de sora sa, Iuliana, cu locul 2, iar Raluca Brutaru s-a impus și la bârnă, unde a ocupat locul 2.

Colectivul tehnic CSS 1 Constanța: prof. Mire Szemerjai, Sorin Bechir și Daniela Sofronie - coregraf.

Minisportivă!

La junioare III (nivel III) a participat și sportiva Bianca Matei (pregătită de prof. Mădălina Hârbu și prof. Sorin Bechir), reușind o bună prestație, având în vedere vârsta ei, mai mică decât a sportivelor participante la această categorie.

Mulțumiri

Pentru performanța reușită, colec-tivul tehnic de la CSS 1 Constanța dorește să mulțumească profesorilor de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", unde sunt înscrise sportivele, pentru înțelegerea acestora în vederea programului încărcat de antrenamente al fetelor.

Urmează Naționalele de Maeștri

Pentru constănțence urmează Campionatul Național de Gimnas-tică a Maeștrilor, programat între 16-18 noiembrie, la Onești. Sportivele de la CSS 1 au plecat deja pentru o săptămână de antrenamente în sala "Nadia Comăneci". La această competiție, se va trage linie, iar FRG împreună cu Comitetul Olimpic vor decide cine intră în grupul care ne va reprezenta în 2016 la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4627 secunde