Nistor Gleb, vicecampion național la scrimă

380
Nistor Gleb, vicecampion național la scrimă - scrima18-1351195234.jpg
Constănțeanul Nistor Gleb (CS Farul; antrenor Mihaela Ion) a cucerit titlul de vicecampion la Naționalele de scrimă rezervate speranțelor. Tânărul de aproape 15 ani s-a duelat cu cei mai buni spadasini din țară la categoria lui de vârstă și a impresionat asistența.


De altfel, împreună cu alți doi sportivi de valoare, Nicolae Drăgoi (14 ani) și Andrei Dogaru (13 ani), a obținut un onorant loc 5 în concursul pe echipe. 

"De rezultatul lui Gleb sunt mulțumită. Ceilalți sportivi sunt încă începători și nu pot să le cer mai mult. Au timp să confirme, mai pot participa încă la două ediții, sunt încă micuți. Unul din băieți s-a apucat de abia în ianuarie de acest sport", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenoarea Mi-haela Ion. 

Următoarea competiție pe plan intern va avea loc pe 22 și 23 noiembrie - Campionatul Național de scrimă pentru cadeți, la Craiova. 


Circuit european 

Gleb și Drăgoi, dar și Drogot (CSS 1) se află în prezent la Klagenfurt (Austria), unde se desfășoară un circuit european pentru cadeți. Acest circuit s-a creat de patru ani în Europa și se desfășoară în anumite orașe, din lună în lună, unde se practică mai mult spada. Este rezervat cadeților și menit să ofere posibilitatea sportivilor cu potențial să își afirme valoarea și să adune puncte pentru a putea participa la competițiile majore din Europa. 

În septembrie, a avut loc la Ankara (Turcia), unde a participat Andrei Drăgoi, iar de la CSS 1 - Florea și Drobot, iar la începutul lui octombrie, s-a desfășurat la Budapesta (Ungaria), acolo concurând doar cei de la CSS 1. 

"Primesc puncte la fiecare circuit. Se adună și sunt clasați mai bine pentru alte competiții. Urmează Campionatele Europene. În plus, sunt luați în vedere și de Centrul Olimpic", ne-a mai spus Mihaela Ion.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Sport : "Mă simt mai în formă ca niciodată"
Pagina a fost generata in 0.5321 secunde