Gimnastică / 42 de sportivi înscrişi la startul primei ediţii a Cupei Parkour

113
Gimnastică / 42 de sportivi înscrişi la startul primei ediţii a Cupei Parkour - 1-1671197419.jpg

Articole de la același autor

Cu foarte mulți practicanți pe plan mondial, parkour are adepți și în România.

Astfel, duminică, 18 decembrie, la sala de gimnastică „Nicolae Vieru” din incinta complexului Sportiv Național „Lia Manoliu”, Federația Română de Gimnastică organizează Cupa Parkour, prima competiție oficială a noii discipline. S-au înscris 42 sportivi din 10 oraşe ale țării și de la școala Avenor din București.

Invitat special de către Maria Fumea, vicepreşedintele FRG, la prima competiție de parkour organizată în România, este Charles Perriere, președintele Comitetului de Parkour din cadrul FIG.

Sportivii sunt înscrişi la ambele probe competiționale, speed şi freestyle, la diferite categorii de vârstă: juniori II (fete şi băieţi), juniori I (fete şi băieţi), juniori (fete şi băieţi), seniori (băieţi).

Pentru proba de speed, traseele diferă în funcție de categorie, iar departajarea concurenților se va face în funcție de timpul înregistrat (va câștiga sportivul care obține cel mai bun timp pe traseu). Pentru proba de freestyle, arbitrii acordă punctaje pentru dificultate (trick, run și variety) și execuție (safty, flow și course).

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.522 secunde