Gimnastică: Flavius Koczi, finalist la sol și sărituri, Muntean, la paralele la CE de la Moscova

178
Gimnastică: Flavius Koczi, finalist la sol și sărituri, Muntean, la paralele la CE de la Moscova - flaviuskoczi-1366265955.jpg
Gimnaștii români Flavius Koczi, la sol și sărituri, și Andrei Muntean, la paralele, precum și Cristian Bățagă, la individual compus, au obținut calificarea în finalele Campionatelor europene individuale de gimnastică artistică de la Moscova, după evoluțiile de ieri, din concursul de calificare desfășurat în sala Olimpiskii.

Astfel, Flavius Koczi va încerca să obțină din nou medalii la o mare competiție, după ce a reușit calificarea cu al 5-lea rezultat la sol - 15,300, dar și cu cel mai dificil grad de dificultate abordat de vreunul din finaliști - 6,9, primind nota de 8,400 la execuție. De asemenea, Koczi, cu a 3-a medie la sărituri, 15,054, pornește din nou printre favoriții podiumului la acest aparat.

Practic, Flavius Koczi va concura la aparatele care vor deschide reuniunile finalelor de sâmbătă și, respectiv, duminică, aceste aparate fiind primele din zilele respective, de la ora 12,30 (ora României, în direct la TVR).

O comportare remarcabilă a avut debutantul la o competiție majoră a seniorilor, fostul campion olimpic de tineret la Singapore, Andrei Muntean, calificat pentru finala de duminică, de la paralele, în urma obținerii celei de-a doua note a calificărilor la acest dificil aparat - 15,566, foarte aproape de liderul acestui concurs preliminar, ucraineanul Oleg Stepko - 15,700.

În concursul pentru titlul la individual compus de vineri, de la ora 12,00, s-a calificat și Cristian Bățagă, singurul gimnast român care a făcut toate cele 6 aparate, el situându-se pe locul 12, cu un total de 83,731, exact la mijlocul ierarhiei primilor 24 care și-au asigurat prezența în competiția pentru cel mai complet gimnast.

De asemenea, în concursul special pe aparate, Marius Berbecar este prima rezervă la sărituri, în calificări el obținând o medie de 14,733, ca și la paralele, unde a primit 14,900.

Joi, concursul din capitala Rusiei programează calificările pentru individual compus și aparate la feminin, la care vor lua parte și româncele Larisa Iordache și Diana Bulimar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3951 secunde