Handbalistele U19 atacă podiumul la Campionatul European

185
Handbalistele U19 atacă podiumul la Campionatul European - nationala-1501088231.jpg

Articole de la același autor

Naționala feminină sub 19 ani a României debutează, astăzi, la Campionatul European din Slovenia, în fața vecinei Ungaria. Tricolorele antrenate de constănțeanul Ion Crăciun au șansa de a cuceri prima medalie la această categorie de vârstă, după 10 ani.

"Totul este în grafic, nu avem accidentări, iar fetele sunt la capacitate fizică maximă. Este o grupă dificilă. Pe Olanda o cunoaștem deja, Suedia are o generație valoroasă, iar Ungaria dispune de câteva individualități de top. Cred însă că și noi avem handbaliste de mare valoare internațională. Important este însă să jucăm ca o echipă, nu mă interesează să colecționăm titluri de golgheteră sau de jucătoare în echipa turneului. Le simt foarte montate pe fete să facă o performanță importantă, îmi doresc ca emoțiile să fie constructive și să treacă peste presiunea primului meci. Obiectivul nostru este să trecem de faza grupelor și să luăm apoi totul pas cu pas", a declarat Ion Crăciun.

Naționala României va mai întâlni, în grupa A, echipele similare ale Suediei (28 iulie, ora 16) și Olandei (30 iulie, ora 16). Primele două clasate se vor califica în grupa principală, acolo unde vor întâlni cele mai bune echipe din grupa B (Rusia, Croația, Norvegia, Macedonia). Din lotul de 17 jucătoare face parte și constănțeanca Daria Bucur, fostă handbalistă la CSS1 Constanța, actualmente legitimată la Corona Brașov.

Ultima medalie a echipei României la această categorie de vârstă a fost obținută în anul 2007, atunci când în teren strălucea cea mai bună jucătoare din lume, Cristina Neagu. Atunci, tricolorele au câștigat bronzul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5514 secunde