Handbalul are viitor! Surprizele Cupei Moș Crăciun

425
Handbalul are viitor! Surprizele Cupei Moș Crăciun - handbalul-1481650719.jpg

Articole de la același autor

Week-end-ul recent încheiat, la Sala Sporturilor din Constanța, s-a desfășurat prima ediție a Cupei Moș Crăciun, competiție destinată celor mai talentați tineri handbaliști din județ, categoria juniori IV (10-12 ani). Evenimentul a fost organizat de către HC Dobrogea Sud, în colaborare cu Consiliul Județean Constanța. 


Opt formații s-au întrecut pentru a-și câștiga dreptul de a evolua într-o partidă amicală alături de idolii lor de la HC Dobrogea Sud: Branko Angelovski, Mladen Rakcevic, Zoran Nikolic, Nikola Crnoglavac, Predrag Vujadinovic, Ionuț Săulescu sau Alexandru Bologa. 


Câștig de cauză a avut CSS Medgidia, echipa pregătită de Adrian Georgescu fiind de departe cea mai bună din turneu. Medgidia și-a învins fără drept de apel toți adversari și a primit dreptul de a schimba pase cu veteranii din echipa de seniori. 


Pe locul secund, s-a clasat HC Farul (antrenor Enis Murtaza), podiumul fiind completat de cea de-a doua echipă din Medgidia, pregătită tot de Adrian Georgescu, CS Happy Kids 2010. 


Celelalte participante au fost CS Laguna Năvodari (antrenor George Pavel), CS Perla Murfatlar (antre-noare Maria Bănică), CS Năvodari (antrenoare Diana Adam), CS Axiopolis Cernavodă (antrenor Ștefan Itu) și HC Dobrogea Sud Jr. Constanța (antrenor Aleksandar Adzic). 


Deloc surprinzător faptul că echi-pele din Medgidia au dominat turneul juvenil. Între cele două există o strânsă colaborare, prin care CS Happy Kids 2010 transferă automat jucătorii către CSS Medgidia, odată cu trecerea la ciclul gimnazial. 


În acest an, handbaliștii de la CSS Medgidia au ocupat locul trei la Campionatul Național rezervat juniorilor IV, fiind aceeași generație care, în anii precedenți, aflați încă la CS Happy Kids 2010, a cucerit medaliile de aur, în 2014 și 2015. 


"Au fost două zile de handbal foarte frumos, la capătul cărora am demonstrat că suntem cea mai bună formație la acest nivel de vârstă. Organizarea a fost ireproșabilă, copiii s-au simțit extrem de bine și sperăm ca astfel de competiții să aibă loc din ce în ce mai des la Constanța. Este foarte important pentru tinerii handbaliști să simtă pe pielea lor presiunea și competitivitatea, fiindcă doar așa vor putea să crească în joc. Clubul nostru a fost mereu receptiv în ideea de a transfera cei mai buni jucători către Constanța, chit că a fost vorba de HC Farul sau HC Dobrogea Sud. Avem promisiuni din partea autorităților locale că vom putea înscrie și noi o echipă în liga secundă cât mai curând, deoarece este foarte important pentru noi de a le crea copiilor un mediu de continuitate după ce vor termina junioratul", a declarat antrenorul de la CSS Medgidia și CS Happy Kids 2010, Adrian Georgescu, cel care activează și ca arbitru în Liga Zimbrilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2987 secunde