HC Dobrogea Sud începe o nouă aventură europeană. „Mergem la Csurgo să câştigăm”

164
HC Dobrogea Sud începe o nouă aventură europeană. „Mergem la Csurgo să câştigăm” - hcdobrogea2-1630090397.jpg

Articole de la același autor

Pentru Handbal Club Dobrogea Sud, debutul în Europa League bate la uşă. Euforia după câştigarea Supercupei României se estompează de la o oră la alta, pentru că, sâmbătă, 28 august, pe „delfini” îi aşteaptă un alt meci extrem de important.

Echipa constănţeană a făcut, vineri, deplasarea în Ungaria, unde va juca primul meci cu Csurgoi KK, din turul întâi preliminar al Europa League. Moralul este la cote maxime după succesul obţinut, miercuri, în faţa campioanei Dinamo Bucureşti, însă jucătorii antrenaţi de Djordje Cirkovic şi George Buricea nu au timp să sărbătorească. Ştiu că au o nouă misiune dificilă şi că trebuie să se mobilizeze în cel mai scurt timp pentru a fi la înălțime.

„Ne-am dorit mult de tot să începem cu dreptul. Am plecat ca echipa a doua, lumea vorbea că vom pierde la 10 goluri, că nu avem nicio şansă. Asta nu a făcut decât să ne ambiţioneze şi mai mult.

Trebuie să revenim cu picioarele pe pământ. Gândul nostru se îndreaptă acum spre «dubla» cu Csurgo, pentru că obiectivul nostru major este să intrăm în grupele Europa League. Sper ca noi şi Dinamo să aducem puncte României, ei în Liga Campionilor, noi în Europa League. Trebuie ca şi ei şi noi să facem tot posibilul să ridicăm handbalul românesc cât mai sus”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul secund George Buricea.

HC Dobrogea Sud a câştigat pentru a doua oară în istorie Supercupa României, reeditând succesul din urmă cu patru ani, obţinut tot în faţa lui Dinamo.

„Am obţinut o victorie foarte mare pentru oraşul nostru. După patru ani, Supercupa României revine la Constanţa. Am demonstrat că formăm o echipă puternică şi că suntem pe un drum bun.

Acum începe aventura în Europa. În Ungaria ne aşteaptă un meci foarte greu, pe care mergem însă să îl câştigăm. Trebuie să îl abordăm la capacitate maximă, pentru a ne asigura un retur cât mai accesibil la Constanţa”, a spus preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

Meciul Csurgoi KK - HC Dobrogea Sud se va juca sâmbătă, de la ora 16.00, ora României, în Sotonyi Laszlo Sportcsarnok din Csurgo, şi va fi transmis în direct de EHF TV şi canalul maghiar Sport TV.

XXX

Sâmbătă, 28 august, la Brăila, se vor disputa partidele din semifinalele Cupei României la handbal feminin. De la ora 11.00, în direct la TVR 2, HC Zalău va înfrunta pe SCM Gloria Buzău, iar de la ora 15.30, în direct la TVR 1, CS Rapid Bucureşti va da replica CSM-ului Bucureşti.

Iar duminică, 29 august, tot la Brăila, vor avea loc finala mică, de la ora 11.00, în direct la TVR 2, respectiv finala mare, de la ora 15.30, în direct la TVR 1.

Foto: Facebook / Handbal Club Dobrogea Sud / Fan Handbal / Dan Potor

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4075 secunde