HC Dobrogea Sud trimite trei jucători la naţionala de tineret. Vor fi bătălii dure la Varna!

146
HC Dobrogea Sud trimite trei jucători la naţionala de tineret. Vor fi bătălii dure la Varna! - 1-1656674857.jpg

Articole de la același autor

Trei tineri handbalişti de la HC Dobrogea Sud, portarul Gabriel Preda, interul dreapta Ionuţ Stănescu şi interul stânga Andrei Bruj, vor continua pregătirea pentru EHF Championship M20.

Naţionala de tineret a României, cu cei trei „delfini” în componenţă, se va bate pentru calificarea în prima grupă valorică a handbalului european, turneul fiind programat la Varna, între 14 şi 23 iulie. Tricolorii vor demara, luni, 4 iulie, la Călăraşi, stagiul de pregătire centralizată înainte de turneul din Bulgaria. Echipa antrenată de Daniel Anca a susţinut două amicale în Cehia, unde a câştigat contra ţării gazdă şi a pierdut în faţa Poloniei.

La turneul de la Varna, naţionala U20 a României este repartizată în grupă cu Belarus, Elveţia, Ucraina şi Kosovo. România face parte din grupa a doua valorică la nivel european şi luptă pentru accederea în elita continentală. Cele mai bune selecţionate U20 se vor duela, între 7 şi 17 iulie, la Gondomar (Portugalia), pentru titlul continental.

Altfel, handbaliştii de la HC Dobrogea Sud sunt încă în vacanţă, reunirea lotului fiind programată pe 15 iulie. În perioada 31 iulie - 12 august, „delfinii” vor fi în cantonament, în Slovenia, unde vor susţine mai multe meciuri amicale, cu Gorenje Velenje, Krka, Celje şi Nexe, iar la întoarcerea din Slovenia, vor mai disputa două meciuri tari, pe 19 august, cu Pick Szeged, şi pe 20 august, cu Steaua Roşie Belgrad.

Pe 12 iulie, „delfinii” vor afla şi când vor debuta în cupele europene, mai exact în EHF European League: dacă va fi din turul întâi preliminar (meciuri 27/28 august - 3/4 septembrie) sau din turul al doilea (27 septembrie - 4 octombrie).

XXX

Campioana României la handbal masculin, CS Dinamo Bucureşti, a fost repartizată în Grupa A a Ligii Campionilor, alături de Paris Saint-Germain Handball, SC Magdeburg şi Telekom Veszprem, dar a evitat campioana şi vicecampioana din sezonul trecut, Barcelona, respectiv Lomza Industria Kielce, care se află în Grupa B.

Vezprem, pe care Dinamo a întâlnit-o în sezonul trecut în grupă, a participat la turneul Final Four de la începutul lunii, încheind pe patru. PSG şi Porto au mai fost adversarele echipei antrenate de Xavi Pascual în grupele ediţiei trecute. Adversare noi pentru Dinamo vor fi în acest sezon danezii de la GOG Gudme, polonezii de la Orlen Wisla Plock şi croaţii de la HC PPD Zagreb. SC Magdeburg este finalista EHF European League, iar Plock a încheiat pe locul al treilea a doua competiţie europeană intercluburi.

Liga Campionilor va începe în week-end-ul 14/15 septembrie.

Foto: Facebook / FRH - Federaţia Română de Handbal

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3325 secunde