La marile competiții europene

Înotătorii, obligați să își camufleze tatuajele de pe corp!

640
Înotătorii, obligați  să își camufleze tatuajele de pe corp! - inotatorii-1462465600.jpg

Articole de la același autor

O informație extrem de prețioasă pentru lumea natației. La Campionatul European rezervat sportivilor cu dizabilități, campionul britanic paralimpic Josef Craig a fost descalificat din proba de 100 m liber, deoarece avea pe piept un tatuaj: cercurile olimpice!

Comitetul Paralimpic Internațional a comentat decizia: "Publicitatea pe corp nu este permisă indiferent de formă, incluzând cercurile olimpice. Sportivul nu și-a acoperit tatuajul, astfel a fost descalificat".

Vestea descalificării sportivilor tatuați de la Jocurile Olimpice a devenit rapid virală și a stârnit și reacția oficialităților internaționale. FINA a ținut să specifice clar faptul că sportivii nu vor avea de suferit la Rio, din pricina acestei reguli.

"Există un duel nedeclarat al opiniilor între forul mondial, FINA, și cele europene, cum ar fi Liga Europeană de Natație sau Comitetul Paralimpic. Toate federațiile sunt subordonate de FINA. Europenii acceptă regulile, însă au obiceiul de a le reinterpreta. Forul mondial nu recunoaște cercurile olimpice ca fiind publicitate mascată. Sportivul descalificat în proba de 100 m s-a conformat regulilor oficialităților europene și a continuat concursul în celelalte probe cu tatuajul acoperit. E o decizie de neînțeles, fiindcă 20% dintre înotătorii de pe glob au tatuat pe corp cercurile. Va fi greu ca toți europenii să-și acopere tatuajele în competițiile de pe bătrânul continent", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. Octavian Tileagă, antrenor emerit în cadrul Palatului Copiilor Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7388 secunde