Înotătorii români, start ca din puşcă la Europenele de juniori de la Otopeni

383
1
Înotătorii români, start ca din puşcă la Europenele de juniori de la Otopeni - 11-1657025412.jpg

Articole de la același autor

Înotătorii români au început în forţă întrecerile Campionatelor Europene de nataţie-juniori de la Otopeni. Constănţeanul Patrick Sebastian Dinu, de la CS Farul, este coleg de ştafetă cu vedeta David Popovici, iar pumnii strânşi îi vom mai ţine unei sportive de la malul mării, Eva Paraschiv.

26 de înotători români - 12 fete şi 14 băieţi - s-au aliniat la startul Europenelor găzduite de bazinul-bijuterie din Otopeni, cu dorinţa de a arăta că sunt cei mai buni. Iar debutul este promiţător, fiind mari şanse ca România să-şi bată recordurile în privinţa numărului de medalii cucerite într-o competiţie continentală.

Astfel, ştafeta 4x100 m liber a României, compusă din vedeta David Popovici, dublu campion mondial de seniori, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, ultimul legitimat la CS Farul Constanţa, s-a calificat, marţi, 5 iulie, în finala probei, cu cel mai rapid timp. Echipa României a câştigat seria a treia cu timpul de 3 minute, 19 secunde, 36/100, obţinând cel mai bun timp dintre cele opt ştafete calificate în finală şi devansând ştafetele Marii Britanii, Italiei, Croaţiei, Franţei, Lituaniei, Poloniei şi Ucrainei.

La rândul său, ştafeta feminină de 4x100 m liber, alcătuită din Bianca Costea, Rebecca Aimee Diaconescu, Irina-Ana Preda şi Anastasia Bako, s-a calificat cu al cincilea timp în finală (3 minute, 48 secunde, 24/100).

La 200 m bras, Cristian Lăpădat a prins ultimul loc în semifinale, cu timpul de 2 minute, 3 secunde, 30/100, însă Dragoş Ghile a ratat calificarea.

Aşa cum era de aşteptat, David Popovici a reuşit calificarea în semifinale la 200 m liber, cu cel mai rapid timp, Aissia Claudia Prisecariu şi Rebecca-Aimee Diaconescu s-au calificat în semifinale la 50 m spate, iar Ana Maria Sibişeanu a prins semifinalele la 200 m liber.

În schimb, la 50 m spate, Vlad Mihalache a fost al doilea în prima serie, iar Robert Badea, al treilea, dar nu au prins semifinalele. Carol Cojocaru a fost al treilea în seria a doua, cu un timp insuficient pentru semifinale.

Nici în proba de 50 m bras fete nu avem vreo înotătoare română în semifinale. Brigitta Vass a fost a treia în prima serie, dar cu al 31-lea timp din calificări, nu a prins primele 16 locuri din semifinale. Situaţia s-a repetat la 50 m bras băieţi, unde Emil Dăncăneţ a avut al 26-lea timp din serii şi nu s-a calificat în semifinale. Nici Darius Ştefan Coman nu a reuşit calificarea în primii 16.

Constanţa va mai avea o reprezentantă la Europenele de juniori, pe Eva Paraschiv, de la Atena Sport Club (antrenor Răzvan Florea).

XXX

Dintre înotătorii români care participă la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni, 16 sunt beneficiarii unor burse olimpice pentru juniori din partea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. 12 dintre aceşti sportivi vor concura, peste 20 de zile, la Festivalul Olimpic al Tineretului European Banska Bystrica 2022.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern

Comentează știrea

Parinte
6 iulie 2022
Bianca Costea, un copil minunat

Niciun cuvant despre eleva Liceului sportiv, Bianca Costea, o reprezentanta de onoare a acestui liceu, cu care ar trebui sa se mandreasca

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5953 secunde