Mamaia, gazda Campionatului European feminin de șah. Karpov, pe litoral!

222

Articole de la același autor

În perioada 26 mai - 8 iunie, hotelurile Comandor și Amiral din stațiunea Mamaia vor fi gazdele Campionatului European feminin de șah, competiție organizată de Federația Română de Șah, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța și Ministerului Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Asociația Litoral-Delta Dunării.

Până în acest moment, s-au în-scris 117 sportive din 27 de țări, dintre care cel puțin 67 sunt mari maestre internaționale.

Delegația României este formată din 14 jucătoare: Corina Peptan (multiplă campioană mondială de junioare la toate categoriile la care a participat, ELO maxim atins 2485), Irina Bulmaga (medaliată cu bronz la Olimpiada de șah - Tromso 2014, ELO maxim atins 2410), Elena Luminița Cosma (fostă campioană mondială de tineret, medaliată cu bronz la Olimpiada de șah 1988, patru medalii la Campionatele Europene pe echipe, ELO maxim atins 2440), Cristina Foișor (calificată la Cupa Mondială 2016, medaliată cu argint la Europenele pe echipe 1997, ELO maxim atins 2444), marile maestre Mihaela Sandu, Angela Dragomirescu și Irina Ionescu. Lor li se alătură junioare de perspectivă, precum Andreea Cosman, Cristina Năstase, Andreea Stanciu, Emilia Coman și Andra Cîmpean. Delegația tricoloră este închisă de veterana Aurelia Pancu și de mezina Maria Anghel (Palatul Copiilor Constanța), campioana care, la nici 12 ani, este favorita publicului local.

v v v

În deschiderea campionatului, pasionaților de șah li se pregătește o surpriză: un concurs în Piața Ovidiu, în data de 26 mai, la ora 9. Invitat special, campionul mondial Anatoly Karpov, care va sta de vorbă cu jucătorii și va susține o conferință de presă la ora 9.30.

"Este o mândrie pentru noi să organizăm un concurs de asemenea anvergură. Va fi o competiție foarte disputată, cu cele mai bine clasate șahiste din Europa, fiind criteriu de calificare pentru Cupa Mondială din acest an. Organizarea este una costisitoare, fondul de premiere fiind de 60.000 de euro. La anul, tot în Mamaia vom organiza și Campionatul European pentru juniori. Un turneu în care vor fi angrenați peste 1.000 de sportivi, antrenori și reprezentați ai șahului internațional. Noi vom încerca aducerea acestuia la Pavilionul Expozițional, însă mai avem timp să punem la punct toate detaliile. Prezența Mariei Anghel pe listele de start mă bucură. S-a înscris pentru a-și observa nivelul la care se află. Să vedem ce putem îmbunătăți până la Campionatul European de tineret din august, de la Praga, unde vrem să facem o figură frumoasă", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de Șah Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0163 secunde