Șahiștii constănțeni, selectați în loturile naționale

1095
1
Șahiștii constănțeni, selectați în loturile naționale - sahistii-1461864284.jpg

Articole de la același autor

În perioada 17-26 aprilie, a avut loc, la Călimănești-Căciulata, cea mai amplă competiție de șah pe plan național - Campionatele Naționale individuale pentru copii, juniori și tineret (categorii 8-20 ani) la șah clasic, rapid, blitz și dezlegări, competiția fiind organizată de Federația Română de Șah, în parteneriat cu CS Tinerii Maeștri București. Aproximativ 626 de sportivi s-au duelat în proba masculină și feminină a categoriilor U8, U10, U12, U14, U16, U18, U20.


Competiția a stabilit și componența loturilor naționale care vor reprezenta România la Campionatul European (17-28 august, Praga) și Campionatul Mondial (Khanty-Mansiysk, Rusia, 20 septembrie-4 octombrie, pentru grupele de 14, 16, 18 ani și Batumi, Georgia, 18-31 octombrie, pentru categoriile 8, 10, 12 ani.)

Micuții șahiști constănțeni au reușit să se facă remarcați prin talent și îndemânare de strategi iscusiți, punându-și adversarii în mari dificultăți.

Constanța a fost reprezentată cu succes la această competiției de sportivii de la Palatul Copiilor și ACS Fianchetto. Maria Anghel de la Palatul Copiilor a obținut locul 2 în proba feminină de șah clasic și un loc 3 la șah rapid, colega sa Andreea-Bianca Panainte, locul 2 la șah clasic, iar Vlad-Alexandru Rădulescu, locul 3 la dezlegări. Și cei de la ACS FIanchetto (profesor Iulian Mihailov) au câștigat o medalie, prin Maria Criveanu la dezlegări categoria F08, dar și alte clasări onorabile.


Astfel, loturile care ne vor reprezenta la grupele de 8, 10 și 12 ani, vor fi formate din primii trei clasați în concursul de șah clasic, care își vor exprima opțiunea de participare la Campionatul Mondial, Campionatul European și Campionatul UE până pe data de 10 mai. La grupele mari, neorganizându-se Campionatul UE, urmează să ne reprezinte la europene și mondiale primii doi clasați la șahul clasic. Programul de pregătire al lotului național, la care vor participa și cele două șahiste de la Palatul Copiilor, Maria Anghel la F12 și Andreea Panainte la F16, cuprinde câte un cantonament înaintea celor două mari competiții și două turnee de pregătire la alegere, susșinute de FR Șah.



Comentează știrea

Tata
29 aprilie 2016
Maria Anghel

Maria Anghel e la Palatul Copiilor!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2877 secunde