Marele campion Alehin, omagiat de șahiștii constănțeni

736
7

Articole de la același autor

În organizarea Clubului Sportiv Sissa Constanța, fostul multiplu campion mondial de șah Alexandr Alehin a fost omagiat, week-end-ul trecut, printr-un turneu la care s-au înscris 27 de jucători con-stănțeni, aproape toți cu coeficient ELO. 


După opt runde intens disputate, arbitrul prof. Claudiu Iordache, președinte al Aso-ciației Județene de Șah Con-stanța, a afișat câștigătorii. Titlul de campion i-a revenit lui Alexandru Kutnic (CS Sissa; 7 puncte), urmat de Gheorghe Țintă (Axiopolis Cernavodă), Raul Ariton (Palatul Copiilor), ambii cu 6 p, și Mircea Țurcanu (CS Sissa; 5,5 p). 


Iată și partidele decisive din ultima rundă: A. Kutnic - P. Tudora 1-0, C. Telteu - G. Țintă 0-1, E. Cotoros - M. Țurcanu 0-1. 


"L-am criticat personal pe Kutnic la turneul precedent, considerându-l un jucător terminat, dar mi-a dat replica acum la masa de joc printr-o prestație deosebită, câștigând detașat acest concurs. Incontestabil, rămâne în continuare cel mai puternic șahist constănțean", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Sissa, Antonio Rușa. 


La juniori, prima poziție i-a revenit lui Eduard Cotoros, în vârstă de doar 7 ani, care a tota-lizat 4,5 puncte în clasamentul general, o performanță rar întâlnită la această vârstă.


Enegicul și talentatul copil a făcut abstracție de faptul că adversarii săi sunt cu 50 de ani mai mari decât el și le-a dat o lecție atât tactică, dar mai ales morală! 


Comentează știrea

Gambit
19 septembrie 2016
Kutnic

Bravo, d-le Kutnic! Se pare ca n-ai de gand sa imbatranesti!

Capablanca
19 septembrie 2016
sah

Kutnik este nemuritor!

Alehin
20 septembrie 2016
mat

Dar Savu i-a venit de hac!

Topalov
20 septembrie 2016
pat

Capablanca a fost fetița lui Alehin

Fisher
20 septembrie 2016
sah mat incoronat

Feri s-a pozat cu homosexualii Constantina si Georgiana

Smislov
20 septembrie 2016
remiza

Care Feri?

Fisher
11 octombrie 2016
Re: sah mat incoronat

Feri s-a pozat cu homosexualii Constantina Dragomir si Georgiana Grigore

Răspuns la: remiza
Adăugat de : Smislov, 20 septembrie 2016
Care Feri?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0366 secunde