"Marinarii" Farului au dat-o pe fotbal-tenis

2215
Până vineri, când vor intra efectiv în vacanță, fotbaliștii constănțeni au un program lejer, efectuând la stadion ședințe zilnice de pregătire. Perioada de pauză se încheie pe 15 ianuarie.

Deși turul Ligii a II-a s-a încheiat încă de sâmbătă, fotbaliștii Farului nu au intrat în vacanță, urmând a se mai pregăti câteva zile, lejer însă, până vineri, 11 decembrie. "Având în vedere că avem reunirea mai târziu, pe 15 ianuarie, i-am mai chemat pe băieți trei zile la stadion, pentru o mișcare ușoară, de menținere, și ședințe de recuperare", a explicat antrenorul principal interimar al "marinarilor", Gică Butoiu.

Șchiopu începe alergarea
Ieri după-amiază, constănțenii au bifat prima sesiune de după meciul cu Gloria Buzău. A fost însă o prezență în efectiv redus. În condițiile în care patru dintre stranieri, Diogo da Silva, Chico, Andrade și Gaston, au plecat deja acasă, Matei s-a aflat la lotul național Under-19, iar fotbaliștii care nu sunt din Constanța au avut și ieri liber, la stadion s-au pregătit doar șapte jucători.
Cristocea și Șchiopu și-au efectuat programul de recuperare, iar Mățel, Barbu, Păcuraru, Soare și L. Mihai II au încins o partidă de fotbal-tenis, oprită doar de căderea întunericului. Perechile de început au fost Barbu - L. Mihai II și Mățel - Soare, iar pe parcurs a intrat și al cincilea jucător. "A fost un meci echilibrat", a spus la final Păcuraru.
Accidentat grav la genunchi în meciul de debut al turului, la Giurgiu, Cristi Șchiopu își urmează perioada de refacere după intervenția chirurgicală pe care a suportat-o. Cristi a declarat că programul decurge bine, iar de săptămâna viitoare va încerca să-i dea drumul și la alergare.

Pleacă în Qatar
Ieri, au venit la stadion alți patru jucători, Ben Teekloh, Fatai, Pașcovici și Buzea, dar care nu s-au și dezechipat pentru mișcare. Pașcovici venea de la aeroport, unde își dusese soția și copilul, care au decolat în Franța, pentru tratamentul periodic al micuțului.
Dintre "marinari", Teekloh va avea cea mai scurtă vacanță, întrucât a fost convocat la lotul național al Liberiei, iar luni, 14 decembrie, are deja primul antrenament, în țara sa. La începutul lunii ianuarie 2010, liberienii susțin și câteva amicale, primul fiind pe 4 ianuarie, cu Burkina Faso. În continuare, se vorbește și de o partidă cu Mozambic, neconfirmată încă. Ben a spus că antrenorul Liberiei se va schimba. În momentul de față, 80% este selecționer fostul internațional nigerian Sunday Oliseh (35 ani), iar dacă această variantă va cădea, echipa va fi preluată de englezul Mark Hateley (48 ani), și el un fost internațional.
Pe lângă Ben Teekloh, Farul va mai avea la lot doi jucători, Mățel și Papp (la tineret), care vor fi convocați pentru un turneu în Qatar, de pe 12 decembrie. De pe 7 decembrie, trebuia să înceapă pregătirea, la Mogoșoaia, cu naționala Under-19, și Cosmin Matei, dar, întrucât puștiul de 18 ani este accidentat, antrenorii de la lot au luat decizia de a-l trimite ieri acasă.

Chemări oficiale
Oficialii Farului au creionat și un program de pregătire de iarnă, cu două stagii de pregătire, unul fizic, la munte (după o perioadă de readaptare la efort, la Constanța), și un turneu de jocuri, în străinătate, însă decizia finală va fi luată de noul antrenor sau de Gică Butoiu, dacă va fi menținut. Farul așteaptă finalul Ligii 1, pentru a mai discuta în privința variantelor pentru banca tehnică. Altfel, clubul constănțean a trimis oficial hârtiile de chemare pentru jucătorii împrumutați la Dinamo (Curcă), Delta Tulcea (Pătrașcu, Pantelie, Nanu, Larie) și Callatis (Henry, D. Florea, Țarălungă și Armando).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Sport : Pe urmele liderului
Luni, 30 Noiembrie 2009
Stire din Sport : I-au "ucis" în cinci minute
Pagina a fost generata in 0.4447 secunde