"Marinarii" s-au întrecut în ratări! Farul, învinsă de campioana CFR Cluj

175

Articole de la același autor

Deşi lipsită de patru jucători importanţi, atacanţii Jefte Betancor şi Adrian Petre, căpitanul Ionuţ Larie şi fundaşul stânga Bradley de Nooijer, FCV Farul a dat o replică foarte bună campioanei CFR, chiar în deplasare, şi ar fi putut obţine cel puţin un punct dacă ar fi transformat măcar una dintre ocaziile avute.

Disputat pe arena din Gruia, în cadrul etapei a şaptea a play-off-ului Ligii I la fotbal, meciul a început, surprinzător, cu Farul la timonă. „Marinarii” ar fi putut deschide scorul încă din minutul 7, când Moldoveanu l-a presat pe Letica, portarul gazdelor l-a faultat în marginea careului, însă s-a acordat numai lovitură liberă, iar execuţia lui Pitu a fost respinsă cu greu de acelaşi Letica.

În minutul 23, Moldoveanu a scăpat singur cu Letica după o pasă excelentă a lui Nedelcu, dar nu l-a putut învinge pe portarul croat, pentru ca, cinci minute mai târziu, Grameni să fie la numai câţiva milimetri de deschiderea scorului, mingea fiind respinsă în extremis de pe linia porții de Letica.

Treptat, CFR Cluj a preluat iniţiativa şi şi-a creat şanse mari de gol prin Daniel Graovac, care a trimis un şut-centrare respins de portarul Marian Aioani (min. 33), şi prin Ciprian Deac, al cărui şut a fost parat de Aioani (37).

Campioana a obţinut victoria graţie golului înscris de internaţionalul de tineret Daniel Bîrligea (min. 66), cu capul, din centrarea lui Billel Omrani. Acesta a fost primul gol în Liga I pentru Bîrligea, care fusese introdus pe teren în minutul 61.

S-a terminat 1-0 pentru CFR, iar Farul a ajuns la a treia înfrângere consecutivă fără gol marcat.

Farul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Aioani, Boboc, Mladen, Artean, Borza (min. 67, Dussaut), Radaslavescu (min. 46, Ciobanu), Nedelcu, Grameni (min. 74, Popescu), Iancu, Moldoveanu (min. 67, Purece), Pitu (min. 46, Sali).

XXX

În partida de la Cluj, pentru Farul a evoluat, încă din primul minut, şi juniorul Andrei Borza. El a jucat foarte bine până în minutul 67, când a fost înlocuit, din cauza unei accidentări.

Născut la 12 noiembrie 2005, Borza evoluează pe postul de fundaş stânga, este unul dintre căpitanii naţionalei U17, iar în partida de la Cluj şi-a făcut debutul în Liga I la numai 16 ani, 5 luni şi 19 zile.

Începând cu 2012, clubul constănţean a debutat pe prima scenă fotbalistică a ţării nu mai puţin de 55 de jucători crescuţi şi formaţi la Academia Hagi.

Foto: farulconstanta.com

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6831 secunde