Medalie de bronz pentru constănţeanca Elena Zaharia, la WTT Youth Star Contender Tunis 2023

485

Articole de la același autor

Jucătoarea de tenis de masă Elena Zaharia, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” - CSM Constanţa, a reuşit să urce pe podium la WTT Youth Star Contender Tunis 2023, turneu desfăşurat pe tărâm african care i-a reunit la start pe unii dintre cei mai valoroşi juniori ai lumii.

După un parcurs foarte bun, materializat prin nu mai puţin de cinci medalii, delegaţia ţării noastre a bifat şi cel de-al şaselea podium în turneul din capitala Tunisiei, prin marea speranţă a tenisului de masă românesc Elena Zaharia.

În proba de simplu feminin U19, pe o rută cu multe provocări, constănţeanca s-a calificat în semifinale, fază în care a întâlnit-o pe Annett Kaufmann, din Germania. A fost o partidă dramatică, în care Elena Zaharia a trecut de la extaz la agonie. Ea a condus cu 2-0 la seturi, 13-11 şi 11-9, însă n-a găsit resurse pentru a puncta decisiv, iar adversara a revenit în forţă, a echilibrat balanţa şi şi-a adjudecat apoi ultimele trei seturi, 11-3, 11-7, respectiv 11-4.

Astfel, germanca a acces în marea finală, în timp ce constănţeanca a intrat în posesia medaliei de bronz.

România a cucerit nu mai puţin de trei medalii de aur la WTT Youth Star Contender Tunis 2023, prin Eduard Ionescu, la simplu masculin U19, perechea Darius Movileanu / Eduard Ionescu, la dublu masculin U19, şi perechea Robert Istrate / Robert Podar, la dublu masculin U15, în timp ce Andrei Istrate, la simplu masculin U19, şi perechea Bianca Mei-Roşu (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” - CSM Constanţa) / Iulian Chiriţă, la dublu mixt U19, au urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere.

XXX

În această perioadă, trei dintre componentele lotului naţional de tenis de masă al României, constănţeanca Elizabeta Samara, Bernadette Szocs şi Adina Diaconu, alături de Ovidiu Ionescu, participă la întrecerile turneului WTT Contender Amman 2023.

Eliza Samara şi „Bernie” Szocs sunt acceptate direct pe tabloul principal, în timp ce Adina Diaconu trebuie să treacă prin tururile preliminare. Ea a deschis turneul cu victorie: 3-0 (11-8, 11-4, 11-7) cu Gaia Monfardini (Italia) şi îşi aşteaptă acum adversara din runda decisivă. 




În proba de dublu feminin, România are două reprezentante pe tabloul principal, pe Bernadette Szocs, care face echipă cu Sofia Polcanova (Austria), şi pe Adina Diaconu, care va evolua alături de Maria Xiao (Spania).

De asemenea, „Bernie” Szocs şi Ovidiu Ionescu vor intra în cursa pentru medalii în proba de dublu mixt.

Partidele din cadrul turneului din Iordania pot fi urmărite în direct pe canalul de YouTube WTT. Finalele sunt programate pentru duminică, 12 februarie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.704 secunde