Ministerul Sportului / Novak: „Prin noua lege, primăriile vor fi obligate să investească la nivel de copii şi juniori”

291
Ministerul Sportului / Novak: „Prin noua lege, primăriile vor fi obligate să investească la nivel de copii şi juniori” - 1-1664959049.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sportului, Carol Eduard Novak, a declarat că proiectul de lege adoptat de Camera Deputaţilor privind direcţionarea de către primării a unui procent de minim 30% din sumele alocate sportului către copii şi juniori este binevenită.

„Mă bucur că a fost adoptată această lege, pentru că, dacă e să ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani cu cluburile municipale, vedem că primarii s-au grăbit să înfiinţeze cluburile acestea pentru a putea concura în liga I sau liga a II-a, dar, neavând cunoştinţă în domeniul sportului, nu au investit bani deloc în copii şi juniori. Aveau echipa de seniori şi absolut nimic la nivel de copii şi juniori, nu au creat secţii speciale. Odată cu această regulă de acordare a 30% din suma pe care o alocă sportului către copii şi juniori, primăriile vor fi obligate să investească şi la nivel de copii şi juniori”, a declarat Novak.

Proiectul de lege iniţat votat de Camera Deputaţilor, for decizional, completează Legea educaţiei fizice şi a sportului în sensul ca, din sumele alocate de la bugetul local pentru finanţarea activităţii sportive, cel puţin 30% să fie direcţionat către programele dedicate copiilor şi juniorilor.

Autorităţile locale vor avea posibilitatea să finanţeze orice ramură sportivă şi orice tip de structură sportivă, de drept public sau privat, cu o singură condiţie: să se afle pe raza unităţii teritorial-administrative respective. Vor putea fi finanţate şi structurile sportive şcolare ce aparţin de unităţile de învăţământ din respectivul UAT, măsură care vizează în special localităţile cu un număr mai mic de copii şi tineri.

Foto: Facebook / Ministerul Sportului 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7385 secunde