Constănţeanca Amalia Niţă, reconfirmată „regina” Europei la box

253
Constănţeanca Amalia Niţă, reconfirmată „regina” Europei la box - 1-1664958470.jpg

Articole de la același autor

Pugilista constănţeană Amalia Maria Niţă a cucerit al doilea său titlu continental consecutiv, după ce a învins-o la puncte (5-0) pe italianca Amina Golinelli, în finala categoriei 66 kg, la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Montesilvano (Italia).

Amalia Niţă şi-a apărat coroana în stil de mare campioană, surclasând-o pe reprezentanta gazdelor într-o manieră categorică. A fost o diferenţă valorică aşa cum rar se poate vedea într-o finală europeană. Amina Golinelli a ascultat resemnată decizia arbitrilor, după ce a pierdut fiecare rundă, cu handicap chiar, în ultima repriză ascultând şi numărătoarea arbitrului, la capătului unei serii de lovituri a Amaliei, care a dorit să încheie acest parcurs european în forţă, în căutarea KO-ului.

„Felicitări, Amalia, eşti o mare sportivă, care calcă apăsat pe urmele Lăcrămioarei Perijoc şi Claudiei Nechita, spre obiective olimpice înalte. Felicitări părinţilor tăi, felicitări tuturor antrenorilor care au contribuit de-a lungul anilor la evoluţia ta.

Este un succes, mai ales prin maniera în care l-ai obţinut, cu care sportul românesc se mândreşte. Este un succes pe care, cu siguranţă, tu ai capacitatea să-l depăşeşti cu fiecare an”, a transmis preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea.

România a încheiat Europenele din Italia cu o medalie de aur şi patru medalii de bronz, după ce Daniel Irofte (cat. 50 kg), Alexandru Cărare (cat. 66 kg), Diana Tănăsescu (cat. 70 kg) şi Alexandra Bercea (cat. +80 kg) au pierdut în semifinale.

România a deplasat o delegaţie de 20 pugilişti la Europenele de la Montesilvano, cu obiectivul de a cuceri între trei şi cinci medalii.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Box

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.309 secunde