Mircea Lucescu, apreciat de presa internațională

336
Mircea Lucescu, apreciat de presa internațională - 28578955890390825601440-1619265727.jpg

Articole recomandate

Antrenorul român Mircea Lucescu este apreciat pentru performanţele obţinute cu echipele din fotbalul ucrainean, AFP dedicându-i un material intitulat: ''Mircea Lucescu, făcătorul de minuni din Ucraina''.

În cazul unei victorii acasă împotriva celor de la FC Inhulets Petrove, duminică, pe teren propriu, Dinamo Kiev ar deveni campioană a Ucrainei pentru prima oară după 2016.

AFP notează că Lucescu (75 ani) a fost primit cu răceală de fani la Dinamo Kiev, el venind de la eterna rivală, Şahtior Doneţk, însă la 9 luni după preluarea băncii tehnice a formaţiei din capitala Ucrainei este extrem de aproape de titlu. În cazul succesului, Lucescu îşi va adăuga un al 9-lea titlu în palmares, primele 8 fiind câştigate cu Şahtior. ''Nu a fost uşor pentru mine'', a spus tehnicianul român săptămâna trecută, după ce Dinamo Kiev a învins în deplasare cu 1-0 pe Şahtior în etapa a 22-a, el explicând astfel de ce nu-şi manifestă bucuria în urma rezultatului obţinut. Sursa citată notează că la Şahtior Doneţk, românul este o adevărată ''legendă'', el pregătind echipa între 2004 şi 2016. Cu el la cârmă, Şahtior a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, şase Cupe şi şapte Supercupe, precum şi Cupa UEFA în sezonul 2008-2009, singurul trofeu continental.

De aceea, notează AFP, când a sosit la Dinamo Kiev, după ce a mai avut experienţe în Turcia şi Rusia, fanii grupării au afişat chiar bannere inscripţionate: ''Lucescu pleacă!'', iar antrenorul chiar a recunoscut că la un moment dat se gândea să părăsească formaţia. La acestea s-a suprapus şi factorul politic, mulţi fani ai lui Dinamo fiind ultranaţionalişti ucraineni şi nu vedeau cu ochi buni sosirea unui tehnician care a pregătit pe ruşii de la Zenit Sankt Petersburg. ''Nu mă interesează ce fac fanii, eu am venit să ajut pe Dinamo Kiev să devină cât mai bună'', a spus, la un moment dat, Lucescu, iar pe măsură ce timpul a trecut, cuvintele antrenorului român s-au concretizat în rezultatele de pe teren.

''Fără să schimbe echipa, Lucescu a schimbat în mod neaşteptat rezultatele. A scos tot ce e mai bun din jucători, care au trecut la nivelul următor. El găseşte o abordare individuală pentru toată lumea. Are o mare autoritate, iar jucătorii au mare încredere în el'', a spus pentru AFP Artem Frankov, redactor-şef al revistei ucrainene ''Football''.

Sursa: Agerpres

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Decembrie 2019
Stire din Sport : Ofertă inedită pentru Mircea Lucescu
Duminică, 29 Iulie 2018
Stire din Sport : Mircea Lucescu, aniversatul zilei!
Pagina a fost generata in 0.4417 secunde