Naționala de nevăzători, meciuri contra Angliei U21 și Borussiei Dortmund într-un turneu amical

73258
Naționala de nevăzători, meciuri contra Angliei U21 și Borussiei Dortmund într-un turneu amical - nationala-nevazatori-1678200047.jpg

Articole de la același autor

Naționala de nevăzători a României va disputa sâmbătă, 11 martie, un turneu amical la care vor mai lua parte echipele similare ale Angliei U21, Borussiei Dortmund, celor de la AS Roma, Charleroi și San Remo.

Turneul se va disputa la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, instituție unde se află un teren de fotbal pentru nevăzători, al doilea de acest fel din România după cei de la Buftea. Ambele terenuri au fost construite cu ocazia turneului EURO 2020 în România.

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Portarul nu are dizabilități de vedere, iar mingea folosită este una specială, cu un sistem de sunet care face zgomot în mișcare.

Echipa națională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociația Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susținerea organizării acestei selecționate naționale, asociația a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Național Paralimpic Român și a Federației Române de Fotbal, structuri ce au finanțat primele acțiuni interne și internaționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4244 secunde