Olimpism / Andreea Grecu, prima coborâre cu monobobul pe pârtia de la Yanqing

223
Olimpism / Andreea Grecu, prima coborâre cu monobobul pe pârtia de la Yanqing - 1-1643793583.jpg

Articole de la același autor

Veşti bune vin de pe pista de bob și sanie de la Yanqing, una dintre gazdele întrecerilor din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022.

Andreea Grecu a coborât, miercuri, în monobob, sportiva antrenată de profesorul constănţean Paul Neagu fiind încrezătoare în forţele sale. La JO 2022, pilotul nr. 1 al României va lua startul atât în proba de monobob, cât şi în cea de bob două persoane, alături de împingătoarea Katharina Wick.

La rândul lor, Mihai Tentea și Cristian Radu au încercat pista cu bobul de dublu.

La Yanqing, tricolorii au întâlnit mai mulți români care lucrează pentru alte națiuni sau pentru Federația Internațională, în frunte cu seniorul Dragoș Panaitescu, apoi Dorin Grigore, Nicolae Istrate sau Dănuț Moldovan și Emil Peptea, a transmis ofiţerul de presă al delegaţiei României, Alina Alexoi.

XXX

În ziua în care au fost inaugurate în cele trei sate olimpice de la Beijing, Yanqing și Zhangjiakou, zidurile Armistițiului Olimpic, denumite de chinezi simbolic „Lumina Păcii”, sportivii tricolori și-au pus semnătura pe zidul care are forma unui lampion chinezesc și care simbolizează lumina, pacea și unitatea, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Primii care au marcat momentul au fost Ciprian Daroczi și Raul Dobre de la bob, urmați de Raluca Strămăturaru. Imediat după moment cei doi boberi s-au transformat în reporteri și au marcat primul lor vlog în satul olimpic de la Yanqing.

Foto: Facebook / Alina Alexoi

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9192 secunde