Olimpism / Flacăra FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 a fost aprinsă la Trieste

138

Articole de la același autor

Flacăra Păcii, care va lumina timp de o săptămână cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European - FOTE Friuli Veneția Giulia 2023, a fost aprinsă, sâmbătă seară, în Piazza Unita D’Italia, din Trieste, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Cei peste 1.300 de sportivi care se vor întrece la 14 sporturi și discipline sportive au sosit cu autocarele puse la dispoziție de organizatori din toate cele 12 baze sportive aflate la distanțe de peste două ore distanță de locul festivității.

Cu toții s-au bucurat de atmosfera de sărbătoare chiar dacă vântul Bora, care bate iarna în golful Trieste, a suflat cu putere, iar temperatura a scăzut cu multe grade sub minus. Frigul nu i-a împiedicat însă pe sportivii din cele 47 de țări participante să lege prietenii, să schimbe insigne potrivit tradiției și să se bucure de ocazia de a fi împreună înainte de startul întrecerilor.

Purtătorii de drapel Elisabeta Duicu - biatlon și Mircea Jipescu - sărituri cu schiurile s-au aflat în fruntea delegației României care a defilat în aplauzele celor prezenți. 




Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, Viorel Axenie, unul dintre consulii Consulatului General Trieste, Alexandru Pădure, secretarul general al Federației Române Haltere, numeroși părinți ai sportivilor care vor intra în competiție, dar și o mulțime de concetățeni care locuiesc în regiunea care va găzdui Festivalul au înfruntat frigul pătrunzător și au încurajat delegația tricoloră.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / Mandel Zoltan 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9671 secunde