Olimpism / Parteneriatul COSR cu DRRM, prelungit pentru anul 2023

155
Olimpism / Parteneriatul COSR cu DRRM, prelungit pentru anul 2023 - 1-1670421829.jpg

Articole de la același autor

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR), și secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, au semnat, miercuri, 7 decembrie, la Casa Olimpică, un act adițional de prelungire a protocolului de colaborare încheiat deja între cele două instituții la sfârșitul anului 2021. Astfel, COSR și DRRM pot să deruleze în continuare activități comune prin care sportul să fie un factor de cultivare a identității naționale românești.

Președintele COSR a reamintit legătura strânsă dintre forurile olimpice din România și Republica Moldova.

„Există atât de multe lucruri care ne leagă. Suntem uniți de aceleași valori și vorbim aceeași limbă. Noi nu avem nevoie de confirmări pentru a promova identitatea națională și nici nu ridicăm bariere în calea dialogului. Sportul e liantul care ne permite să fim împreună. Sportul e exemplul pozitiv pe care națiunile noastre îl promovează prin educația bazată pe principiile și valorile olimpice.

Mă bucur să putem prelungi acest protocol dintre COSR și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova mai ales dacă ținem cont de colaborarea excelentă pe care o avem cu colegii și frații noștri din Republica Moldova, de la Comitetul Olimpic din Moldova, cu președintele Nicolae Juravschi și toți colegii noștri de acolo, o prietenie binecunoscută în lumea olimpică”, a declarat Mihai Covaliu.

„Prin continuarea acestui parteneriat, urmărim să dezvoltăm o educație sportivă pentru cetățenii din Republica Moldova. Ne dorim să sprijinim proiecte care să vizeze educația sportivă peste Prut, atât pentru sportivii de performanță, cât și pentru amatori. Sper ca anul viitor să găsim o modalitate de punere în practică a dezideratelor oficializate prin semnarea, astăzi, a acestui document”, a declarat Adrian Dupu.

La eveniment au mai participat George Boroi, secretarul general al COSR, și secretarul general al DRRM, Nicolae Ivășchescu.

Sunt de notorietate proiectele de pregătire sportivă comună, stagiile de pregătire de la Complexul Olimpic din Izvorani (lupte, judo, scrimă, natație) și participările la evenimentele de la Șirnea, organizate prin Departamentul de Educație Olimpică al Academiei Olimpice Române.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5118 secunde