Olimpism / Kugy, mascota Festivalului Olimpic al Tineretului European Friuli Venezia Giulia 2023

152
Olimpism / Kugy, mascota Festivalului Olimpic al Tineretului European Friuli Venezia Giulia 2023 - 1-1667902521.jpg

Articole de la același autor

O marmotă a fost aleasă mascota Festivalului Olimpic al Tineretului European din Italia, care va avea loc în perioada 21-28 ianuarie 2023. Ea a fost botezată Kugy, a fost proiectată de Paolo Venuti și realizată de TRUDI Spa, o companie cunoscută în întreaga lume pentru drăgălășenia și calitatea jucăriilor moi pe care le produce, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Legenda spune că marmota a fost animalul totem al poporului fanes, un popor străvechi al Dolomiților. Prietenoase și sociabile, marmotele iubesc să trăiască în grupuri și să se organizeze în colonii de familii asemănătoare cu cele umane. Rezistentă și cu o mare capacitate de adaptare la mediul și clima din munții din regiunea Friuli Venezia Giulia, marmota se hrănește cu plante, lăstari și rădăcini, flori, fructe și bulbi din care obține apa de care are nevoie.

Numele Kugy a fost ales în onoarea alpinistului Julius Kugy, o figură emblematică a regiunii. Considerat unul dintre părinții alpinismului modern din Alpii Iulieni, Julius Kugy s-a născut în Gorizia, un oraș în nordul Italiei, la granița cu Slovenia, în 1858. A absolvit dreptul, dar a iubit natura și munții. A explorat și escaladat o mare parte din Alpii Iulieni, deschizând, împreună cu ghizi locali, nu mai puțin de 50 de noi trasee, o adevărată performanță în prima jumătate a secolului al XX-lea.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6112 secunde