Olimpism / Prietenie şi speranţă! A fost aprinsă Flacăra Păcii pentru FOTE Friuli Veneția Giulia 2023

164
Olimpism / Prietenie şi speranţă! A fost aprinsă Flacăra Păcii pentru FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 - 1-1667733307.jpg

Articole de la același autor

Ara Pacis din Roma a găzduit ceremonia oficială de aprindere a Flăcării Păcii a celei de-a XVI-a ediții de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European, care va avea loc în Friuli Veneția Giulia, în perioada 21-28 ianuarie 2023.

Biatlonista Sara Scattolo, medaliată cu aur la Campionatele Mondiale pentru tineret, a fost prima sportivă care a înmânat Flacăra preşedintelui Comitetelor Olimpice Europene, Spyros Capralos, și lui Massimiliano Fedriga, președintele regiunii Friuli Venezia Giulia, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Simbol al păcii, prieteniei și speranței, Flacăra reprezintă puterea sportului de a reuni oameni, culturi și tradiții diferite. Aprinderea Torței reprezintă, începutul călătoriei pe care Flacăra o începe la Roma și o continuă prin orașele reprezentative ale Italiei până va sosi în Piazza Unità d’Italia din Trieste, pe 21 ianuarie pentru ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic.

Prima dintre cele zece opriri de pe „Drumul către FOTE 2023” va fi Republica San Marino. Torța va călători la bordul camionului „Io Sono Friuli Venezia Giulia”.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6921 secunde