Olimpism / Mihai Covaliu: „Trebuie să ne propunem obiective realiste în vederea JO de la Paris 2024”

196
Olimpism / Mihai Covaliu: „Trebuie să ne propunem obiective realiste în vederea JO de la Paris 2024” - 1-1669212139.jpg
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, în cadrul Forumului Internaţional „Excelenţa în Sport”, organizat la Poiana Braşov, că este necesar ca federaţiile să îşi stabilească obiective realiste în vederea participării sportivilor lor la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

„COSR şi-a asumat rolul de organizaţie suport pentru sportul de înaltă performanţă şi cel de lider instituţional pentru Misiunea Olimpică de a participa la Jocurile Olimpice. Din 2016, de când echipa noastră a ajuns la conducerea COSR, singura noastră politică a fost, este şi va fi sportul de performanţă, excelenţa.

Uneori am fost incomozi, tocmai pentru că am cerut performanţă, dar procesul a fost direct proporţional cu investiţiile pe care le-am generat. Împreună cu partenerii noştri - cărora le mulţumesc în mod special pentru loialitate şi generozitate -, am investit transparent în oamenii şi federaţiile care şi-au propus să ajungă în vârf, şi-au urmărit obiectivele şi au făcut totul pentru a şi le îndeplini. Vom continua să facem acelaşi lucru pentru a fi mai puternici, pentru a ne îndeplini obiectivele.

Pentru a da încredere tuturor celor care vor să facă performanţă, e obligatoriu să acceptăm că trebuie să ne adaptăm, să fim la curent cu tot ceea ce e nou şi mai ales să ne propunem obiective realiste. Doar cei puternici, cei realişti ajung până în vârf!”, a declarat Mihai Covaliu.

Reprezentanţii federaţiilor sportive naţionale au anunţat în cadrul Forumului Internaţional „Excelenţa în Sport”, organizat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, că obiectivul sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 este să câştige 16 medalii.

Jumătate dintre cele 26 de federaţii sportive naţionale prezente la eveniment, 13, şi-au propus câştigarea a 16 medalii: 2 gimnastică artistică, 1 atletism, 1 box, 3 canotaj, dintre care una de aur, 1 ciclism, 1 haltere, 1 handbal, 1 judo, 1 kaiac-canoe, 1 nataţie, 1 scrimă, 1 tenis de masă, 1 tir sportiv.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1743 secunde