Olimpism / Certificate CIO pentru participanţii la cursul de administrație sportivă

209
Olimpism / Certificate CIO pentru participanţii la cursul de administrație sportivă - 1-1669020294.jpg

Articole de la același autor

Experiențe împărtășite! Prietenii noi! Cunoaștere și autocunoaștere! Voie bună! Sunt doar câteva dintre elementele care au caracterizat atmosfera din timpul Cursului de administrație sportivă, organizat sub auspiciile Solidarității Olimpice și ale Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Coordonat de secretarul general adjunct al COSR, Florin Mișcă, director național de curs acreditat de Solidaritatea Olimpică, cursul s-a desfășurat timp cinci zile, în Sala Amfiteatru din incinta Casei Olimpice din București, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Reprezentanți ai câtorva federații naționale sportive, care au în comun o practică similară de abordare a muncii administrative în sport, și componenți ai staff-ului administrativ al COSR au asistat la prelegerile sprecialiștilor și au participat la numeroase ateliere de autocunoaștere și dezvoltare personală.

Cu toții au învățat, sau experimentat, cum să împărtășească informațiile de specialitate cu ceilalți cursanți, cum să lucreze împreună pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și competențele, cum să dezvolte noi cunoștințe, tot împreună.

De asemenea, au învățat să elaboreze și să folosească în comun documente, metode, principii, care pe viitor vor putea fi folosite în practica fiecăruia dintre ei.

Împreună cu Florin Mișcă, Dragoș Tătaru, directorul departamentului sport al COSR, și Alexandru Epuran, consilier COSR, au fost analizate principiile, structura și conducerea Mișcării Olimpice. Au fost schimbate informații despre Jocurile Olimpice moderne și alte Jocuri care au fost influențate atât de Jocurile Olimpice, cât și de dorința de a dezvolta în continuare sportul și de a uni tinerii lumii prin sport. De asemenea, s-a discutat despre organizarea Misiunilor Olimpice.

Daniel Mitrea a vorbit despre controlul și evaluarea performanței, dar și despre formarea membrilor colectivului și a voluntarilor.

Nu a fost uitat nici managementul în sport. Dr. Alexandra Mureșan, conferențiar universitar în materie de marketing la London Southbank University, a abordat patru teme principale: abilitățile manageriale în sport, managementul organizației sportive, managementul resurselor, managementul activităților sportive, marketing și social-media în sport. Alexandra Mureșan a explicat cât de important este să fii documentat, să cunoști fenomenul olimpic din toate unghiurile sale și nu în ultimul rând să știi să folosești rețelele de socializare.

Alături de cursanți s-au aflat și președintele COSR, Mihai Covaliu, și George Boroi, secretarul general, care la final le-au înmânat tuturor participanților Certificatele CIO.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4201 secunde