Olimpism / Echipa care va reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European, prezentată oficial, la Izvorani

140
Olimpism / Echipa care va reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European, prezentată oficial, la Izvorani - 1-1674132324.jpg

Articole de la același autor

Membrii delegației tricolore care vor reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European Friuli Venezia Giulia, 21-28 ianuarie, au participat, joi, 19 ianuarie, la ceremonia de prezentare a Echipei Olimpice de la Izvorani.

Președintele COSR, Mihai Covaliu, ministrul Sportului, Carol Eduard Novak, secretarul general COSR, George Boroi, și adjuncții Șefului de Misiune, Liliana Dorneanu și Ciprian Gheorghe, i-au încurajat pe sportivii prezenți la Complexul Olimpic „Sydney” 2000 din Izvorani.

România va avea 18 sportivi la FOTE Friuli Venezia Giulia 2023 din Italia. Ei vor concura la opt discipline sportive - biatlon, patinaj artistic, schi alpin, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, short track și snowboard, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Jurământul sportivilor a fost rostit de Elisabeta Duicu (biatlon), care va fi și purtătoare de drapel la ceremonia de deschidere, alături de săritorul Mircea Jipescu.

Jurământul antrenorilor a fost rostit de Rareș Manea, de la schi alpin.

Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial și european la sabie, le-a transmis încredere și i-a asigurat pe sportivi că nu sunt singuri în această călătorie olimpică pe care o încep la Festivalul Olimpic.

„Credeți în voi și faceți din această competiție începutul unei povești care să traverseze etapele unei cariere de succes. Atitudinea este foarte importantă atunci când vorbim de un nou început și este esențial să fiți perseverenți. Depinde de voi ca acest start să vă inspire, să vă dea încredere pentru a continua pe drumul olimpic până în vârf. Avem încredere în voi!”, a spus Mihai Covaliu.

La rândul său, ministrul Sportului i-a încurajat pe sportivi să lupte pentru visurile lor și a menționat că își dorește să dezvolte infrastructura pentru sporturile de iarnă. Campion paralimpic la ciclism, Eduard Novak a declarat: ”Vă doresc să vă împliniți visurile. Mi-ar fi plăcut să fiți mai mulți și mulțumesc COSR pentru că au fost sprijiniți sportivi de la discipline unde nu există finanțare de la minister. Sporturile de iarnă sunt extrem de frumoase și cred că merită investiția în infrastructura necesară. Măcar un patinoar în fiecare reședința de județ și lucrurile pot arăta altfel”.

Sportivii vor pleca, vineri, 20 ianuarie, dimineață, spre Italia, unde vor face joncțiunea cu cei de la sărituri cu schiurile. Șeful de Misiune Dragoș Tătaru îi așteaptă pe membrii echipei României în Italia.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0967 secunde