Olimpism / Laura Văleanu şi Mihăiţă Papară vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Beijing

211
Olimpism / Laura Văleanu şi Mihăiţă Papară vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Beijing - 1-1646303680.jpg

Articole de la același autor

Jocurile Paralimpice de iarnă 2022 încep, vineri, 4 martie, la Beijing. Ele se vor desfășura, în perioada 4-13 martie, la cinci discipline sportive: curling în scaun cu rotile, para hochei pe gheață, para schi alpin, para snowboard și para nordic (para biatlon și para schi fond), informează Ministerul Sportului.

La această ediție, România va fi reprezentată de doi sportivi: Laura Văleanu, aflată la a treia participare, după cele de la Vancouver și Sochi, la para schi alpin, și Mihăiță Papară, la a doua participare, după cea de la PyeongChang, la para snowboard.

La Jocurile Paralimpice de iarnă Beijing 2022, vor participa aproximativ 750 de parasportivi, în cadrul a 82 de evenimente cu medalii - cu două mai multe decât la Jocurile Paralimpice de iarnă PyeongChang 2018.

Shuey Rhon Rhon este Mascota Jocurilor Paralimpice de Iarnă de la Beijing 2022 - un lampion în forma de copil, trăsăturile fiind preluate din arta chinezească a tăierii hârtiei și ornamentele Ruyi. Design-ul aparține unei echipe de la Universitatea de Arte Jilin, mascota-lampion emanând lumina din inimă, simbolizând căldura, prietenia și reziliența sportivilor paralimpici.

Foto: Facebook / Ministerul Sportului 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6336 secunde