Olimpism / Programul pentru Jocurile Olimpice Paris 2024. Ceremonia de deschidere, pe Sena

273
Olimpism / Programul pentru Jocurile Olimpice Paris 2024. Ceremonia de deschidere, pe Sena - 1-1649070750.jpg

Articole de la același autor

Programul competițiilor sportive pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a fost anunțat după ce a fost aprobat de Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Internațional.

În total, 32 de sporturi își vor disputa întrecerile pe parcursul a 19 zile de acțiune, 329 de evenimente urmând să aibă loc în 762 de sesiuni. Jocurile Olimpice Paris 2024 se vor desfășura între 27 iulie şi 11 august 2024, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Primele întreceri sunt programate să înceapă miercuri, 24 iulie, cu două zile înainte de ceremonia de deschidere care va avea loc pe apa râului Sena, pe 26 iulie. Handbalul va fi primul sport care începe competițiile, iar fotbalul și rugby-ul urmează să aibă loc în prima zi a Jocurilor. Medaliile urmează să fie puse în joc din prima zi la judo, scrimă, ciclism pe șosea, skateboarding pe stradă, înot, sărituri în apă, rugby și tir. Break dance-ul, competiție nouă în programul Jocurilor, este programată să înceapă la Place de la Concorde, din 9 august.

Cele mai multe medalii vor fi acordate în weekendul de mijloc al competiției, stabilit pentru 3-4 august, 15 sporturi își vor desemna campionii atunci: tenis, tenis de masă, judo, scrimă, atletism, tir cu arcul, tir, ciclism, golf, echitație, canotaj, gimnastică artistică, badminton şi înot.

Acordarea medaliilor în sporturile de echipă a fost răspândită pentru a asigura ceea ce organizatorii numesc un „buchet final”, cu finale la hochei, handbal, fotbal, volei pe plajă, volei, baschet și polo pe apă, toate programate să aibă loc între 8-11 august.

Competiția de surfing, care urmează să aibă loc în Tahiti, se va desfășura între 27 şi 30 iulie, organizatorii spunând că acest lucru va permite oricăror surferi care doresc să facă acest lucru să participe la ceremonia de închidere, care va avea loc, duminică, 11 august.

Ceremonia de deschidere este programată să aibă loc în aer liber, pe râul Sena, organizatorii sperând că mii de spectatori se vor putea bucura de eveniment gratuit. Luna trecută, organizatorii au anunțat că sunt disponibile 13,4 milioane de bilete pentru Paris 2024 - 10 milioane pentru Jocurile Olimpice și 3,4 milioane pentru Jocurile Paralimpice. Acestea urmează să fie vândute prin intermediul unei noi platforme digitale la nivel mondial despre care se spune că va oferi o mai mare siguranță pentru potențialii cumpărători.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român / Paris2024

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5338 secunde