Liga Naţională de baschet feminin, etapa a 25-a

Phoenix CSU Simona Halep a spulberat Rapidul şi are gânduri mari pentru play-off

312
Phoenix CSU Simona Halep a spulberat Rapidul şi are gânduri mari pentru play-off - 1-1647777132.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep a obţinut o victorie categorică, scor 79-34, în partida cu CS Rapid Bucureşti, disputată sâmbătă, la Sala Sporturilor din Constanţa, în cadrul etapei a 25-a a Ligii Naţionale.

Având la orizont perspectiva de a termina pe un istoric loc patru sezonul regulat al Ligii Naţionale, baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep au tranşat iute în favoarea lor soarta duelului cu Rapid Bucureşti, până la pauza principală zburdând pur şi simplu pe parchetul Sălii Sporturilor. A fost 26-6 în primul sfert şi 19-8 în sfertul al doilea, avantajul de 31 de puncte fiind imposibil de remontat de nefericita formaţie feroviară.

Jucătoarele antrenate de sârbul Miroslav Popov au menţinut ritmul şi după pauza principală şi, chiar dacă sfertul al treilea a fost ceva mai echilibrat, 17-15, în sfertul al patrulea au pus din nou 12 „lungimi” distanţă, 17-5.

Cu 17 puncte la activ, islandeza Sara Run Hinriksdottir a fost cea mai eficientă jucătoare a Constanţei, alături de americanca Ciara Eleanor Rosten (12 recuperări) şi Bianca Voica-Nagy (patru pase decisive). De partea cealaltă, Rapidul a avut în Florina Gabriela Stanici Diaconu (11 puncte, nouă recuperări, trei pase decisive) un adevărat factotum, prea puţin însă pentru a emite pretenţii.

„Dacă ar mai fi existat vreo urmă de emoţie în privinţa clasării noastre la finalul sezonului regulat, ea a fost spulberată graţie succesului contra celor de la Rapid Bucureşti. O victorie care nu lasă loc de niciun comentariu şi care ne-a permis încă o dată să dăm şansa tinerelor noastre jucătoare de a evolua cât mai mult, de a căpăta încredere şi, mai ales, de a creşte în valoare, pentru că aceasta ne este menirea.

Bucuria reuşitei este însă una de scurtă durată. Gândurile noastre se îndreaptă deja către meciul de miercuri, în funcţie de rezultatul căruia se va stabili şi ierarhia finală înaintea play-off-ului Ligii Naţionale.

Nu în ultimul rând, le mulţumim puţinilor, dar inimoşilor suporteri care au venit la sală, care, prin prezenţa lor, ne demonstrează că performanţele noastre nu pot fi trecute cu vederea”, au transmis reprezentanţii grupării constănţene.

XXX

Alte rezultate ale rundei: FCC Baschet UAV Arad - CS Municipal Târgovişte 83-50, CS Agronomia Bucureşti - BC Sirius Mureşul Târgu Mureş 53-67, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - CSTBv CSU Olimpia Braşov 111-65, CS Universitatea Cluj - CS Municipal Satu Mare 42-60.

În clasament, Phoenix CSU Simona Halep a urcat pe locul patru, cu 33 de puncte. Lideră este ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (41 p), urmată, în ordine, de CS Municipal Satu Mare (40 p) şi FCC Baschet UAV Arad (39 p), în timp ce CS Municipal Alexandria a coborât pe poziţia a cincea (33 p).

Etapa viitoare, miercuri, 23 martie, se va cunoaşte numele echipei care va termina sezonul regulat pe locul patru: Phoenix CSU Simona Halep va juca, în deplasare, cu ACS KSE Târgu Secuiesc (locul şapte, 31 p), iar CS Municipal Alexandria va primi vizita celor de la FCC Baschet UAV Arad.

Foto: Facebook / Academia Phoenix CSU Simona Halep

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.473 secunde