Liga Naţională de baschet feminin

Phoenix CSU Simona Halep şi-a asigurat, practic, locul cinci în clasament

283
Phoenix CSU Simona Halep şi-a asigurat, practic, locul cinci în clasament - 1-1647521642.jpg

Articole de la același autor

Autentic galop de sănătate pentru baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep, care au obţinut o victorie categorică, scor 93-60, în partida cu CSTBv CSU Olimpia Braşov, disputată la Sala Sporturilor, restanţă din cadrul etapei a 18-a a Ligii Naţionale.

Conştiente de importanţa punctelor puse în joc, o victorie menţinându-le în bătălia pentru locul patru, dar şi pe fondul slăbiciunilor din tabăra adversă, jucătoarele antrenate de sârbul Miroslav Popov s-au aflat la conducerea ostilităţilor din primul până în ultimul minut, oferind suporterilor multe momente de spectacol.

Soarta întâlnirii s-a decis până la pauza principală, când constănţencele, care îşi adjudecaseră primele două sferturi, 27-22, respectiv 21-10, aveau un avans confortabil pe tabelă, de 16 puncte. Partida a continuat pe aceleaşi coordonate şi în sferturile trei şi patru, de fiecare dată având câştig tot Phoenix CSU Simona Halep, 23-15, respectiv 22-13.

Americancele Jade Quenee Vega, care a marcat 20 de puncte, şi Ciara Eleanor Rosten, care a reuşit nu mai puţin de 15 recuperări, au fost cele mai eficiente jucătoare ale Constanţei, iar Bianca Voica-Nagy a furnizat coechipierelor cinci pase decisive.

De partea cealaltă, Braşovul a fost ţinută „în viaţă” de tânăra Ecaterina Armanu, autoare a 23 de puncte.

„Sorţii ne-au fost favorabili, astfel că am mai făcut un pas mare către cea mai importantă performanţă din istoria baschetului constănţean.

Graţie succesului obţinut în faţa Olimpiei Braşov, cu două meciuri rămase de disputat din sezonul regulat, mai avem nevoie de doar o victorie pentru a ne asigura locul cinci”, au transmis reprezentanţii grupării constănţene.

În clasament, echipa constănţeană ocupă locul cinci, cu 31 de puncte. Lideră este ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe (39 p), urmată, în ordine, de CS Municipal Satu Mare (38 p), FCC Baschet UAV Arad (37 p) şi CS Municipal Alexandria (33 p, un meci în plus disputat).

Phoenix CSU Simona Halep va disputa următorul meci, sâmbătă, 19 martie, la Sala Sporturilor, unde, de la ora 18.00, va primi vizita Rapidului Bucureşti, în etapa a 25-a a Ligii Naţionale. Constănţencele sunt mari favorite în faţa unei formaţii în suferinţă (locul 12, penultimul, cu 22 de puncte).

XXX

Federaţia Română de Baschet, în parteneriat cu Ministerul Sportului şi Biroul de Turism pentru Tineret (BTT), vor organiza, la vară, tradiţionalele întreceri de la malul Mării Negre dedicate celor mai mici baschetbalişti. Astfel, păstrând tradiţia ultimelor ediţii, competiţiile dedicate categoriilor baby-baschet, mini-baschet şi U12 se vor disputa din nou pe terenurile situate în aer liber în cadrul bazei sportive BTT de la Costineşti.

Turneele de la Costineşti se vor desfăşura după următorul program: săptămâna 12-18 iunie - Festivalul Naţional de baby-baschet (masculin şi feminin); săptămâna 19-25 iunie - Festivalul Naţional de mini-baschet (masculin şi feminin); săptămâna 26 iunie - 2 iulie - Campionatul Naţional U12 (masculin şi feminin).

Imediat după derularea CN U12, va avea loc, în perioada 2-4 iulie, şi Campionatul Naţional U12 3x3.

Foto: Academia Phoenix CSU Simona Halep

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6851 secunde