Liga Naţională de baschet masculin

Duel cu Petrolul Ploieşti! Simplă etapă pentru BC Athletic, meciul vieţii pentru… ucraineni

165
Duel cu Petrolul Ploieşti! Simplă etapă pentru BC Athletic, meciul vieţii pentru… ucraineni - 1-1646399259.jpg

Articole de la același autor

După înfrângerea din runda precedentă, 67-79 cu CSM Focşani, în deplasare, echipa masculină de baschet BC Athletic Neptun revine pe parchetul Sălii Sporturilor.

Sâmbătă, 5 martie, de la ora 17.00, „Gladiatorii din Tomis” vor primi replica CSM-ului Petrolul Ploieşti, într-o partidă contând pentru etapa a 22-a a Ligii Naţionale. În afara punctelor puse în joc, întâlnirea are şi un caracter umanitar, suporterii fiind îndemnaţi să doneze alimente şi produce de igienă ce vor fi oferite refugiaţilor ucraineni.

„Este un meci prin care dorim să contribuim la campania de ajutorare iniţiată de Primăria Constanţa, prin care cei din Ucraina care tranzitează sau care aleg să rămână pe teritoriul României primesc ajutor.

Pentru noi, este o simplă etapă, însă pentru ei este meciul vieţii lor şi suntem alături de ei!

Îi aşteptăm pe suporteri la meci, pentru a dona produse de igienă pentru mame şi copii (şerveţele, scutece, săpun lichid, gel săpun) sau alimente neperisabile”, a declarat team-managerul BC Athletic Neptun, Andrei Talpeş.

Înaintea fluierului de start, BC Athletic Neptun ocupă locul şapte, cu 30 de puncte, în timp ce Ploieştiul este pe 11, cu 26 de puncte.

XXX

Arena de Baschet din Bucureşti găzduieşte, sâmbătă, 5 martie, şi duminică, 6 martie, Campionatele Naţionale U18 de baschet 3x3, atât la masculin, cât şi la feminin.

Evenimentul se înscrie în programul de dezvoltare şi popularizare a baschetului 3x3 iniţiat de Federaţia Română de Baschet, care prevede, printre altele, disputarea de Campionate Naţionale, atât indoor, cât şi outdoor, la mai multe categorii de vârstă.

Disciplina olimpică la care România a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 cu naţionala feminină devine din ce în ce mai atractivă pentru tinerii jucători. Aceştia s-au înscris în număr mare în turneele populare care au avut loc de-a lungul ultimilor ani, iar acum au şansa de a deveni campioni naţionali, titluri care se vor contabiliza şi pentru cluburile la care sunt legitimaţi.

La întreceri, vor fi prezente şi echipele BC Athletic, CSS 1-Athletic Constanţa şi MC Ball Mangalia.

România este calificată la Campionatele Mondiale U18 de baschet 3x3 cu naţionala feminină, iar turneul din week-end este şi un bun prilej de a urmări la lucru câteva dintre potenţialele componente ale lotului naţional care ne va reprezenta la ediţia din 2022, ce va avea loc, între 23 şi 28 august, la Debrecen (Ungaria).

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4612 secunde