Liga Naţională de baschet masculin

Au urcat pe locul cinci! „Gladiatorii din Tomis”, apărare ermetică în duelul cu Rapid

202
Au urcat pe locul cinci! „Gladiatorii din Tomis”, apărare ermetică în duelul cu Rapid - 1-1645960542.jpg

Articole de la același autor

După o pauză de baschet în Liga Naţională, pricinuită de acţiunea reprezentativei României, care a obţinut o victorie chinuită cu Albania, în preliminariile Campionatului European, BC Athletic Neptun Constanţa a revenit pe parchet. O revenire cu succes!

Sâmbătă seară, la Sala Sporturilor, „Gladiatorii din Tomis” s-au impus la pas, cu scorul de 88-66, în faţa celor de la CS Rapid Bucureşti, într-un meci restanţă de campionat.

Un meci controlat în totalitate de jucătorii antrenaţi de Alexandru Olteanu, care, până la pauza principală, rezolvaseră în bună măsură soarta întâlnirii. A fost 21-16 şi 28-10 pentru Constanţa în primele două sferturi şi, chiar dacă feroviarii au încercat să revină în joc, 18-24 în sfertul al treilea, „Gladiatorii” au risipit orice urmă de îndoială în sfertul al patrulea, adjudecat cu 21-16.

Aruncările din spatele semicercului şi apărarea foarte bună au înclinat balanţa în favoarea Constanţei, pentru care canadianul Adika Peter-McNeilly a fost principalul marcator, cu 21 de puncte, dintre care şase din aruncări de trei puncte. La rândul său, americanul Jakob Kowalik Lowrance a încheiat cu un procentaj de 83% la aruncările din acţiune şi a bifat o evoluţie excelentă, cu 14 puncte (1x3 p), nouă recuperări şi două pase decisive, în timp ce americanul Tyler Gaskins şi slovenul Zan Kosic au furnizat importante pase decisive.

„Mulţumim tuturor pentru suport şi încurajări, revenim acasă pe 5 martie, când vom întâlni pe CSM Baschet Petrolul Ploieşti, după ce vom susţine o etapă în deplasare la Focşani, miercuri, 2 martie”, au transmis reprezentanţii grupării constănţene.

În clasament, BC Athletic Neptun ocupă locul cinci, cu 29 de puncte. Lideră este ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (36 p), urmată, în ordine, de FC Argeş Piteşti (34 p), CSO Voluntari (30 p) şi CSA Steaua Bucureşti (29 p).

XXX

Naţionala masculină de baschet juniori U18 a României va înfrunta reprezentativele similare ale Letoniei, Portugaliei, Ungariei, Slovaciei şi Elveţiei, în Grupa C a Campionatului European - Divizia B, s-a decis la tragerea la sorţi care a avut loc în Germania, la Freising.

Turneul final va fi găzduit de municipiul Oradea, în perioada 29 iulie - 7 august 2022.

Iar la Campionatul European U20 - Divizia B, programat la Tbilisi (Georgia), între 15 şi 24 iulie 2022, România este repartizată în Grupa A, alături de Islanda, Estonia, Ţările de Jos şi Luxemburg.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5851 secunde