Liga Naţională de baschet masculin

Mare surpriză la Constanţa! BC Athletic Neptun a învins vicecampioana României

275
Mare surpriză la Constanţa! BC Athletic Neptun a învins vicecampioana României - 1-1644928240.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Neptun a reuşit să producă una dintre marile surprize din actuala ediţie a Ligii Naţionale, după ce s-a impus, cu scorul de 83-75, în faţa vicecampioanei României, CSM CSU Oradea, într-o partidă restantă, disputată la Sala Sporturilor din Constanţa.

Calificată în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup şi implicată în bătălia pentru titlul naţional, formaţia orădeană venea pe litoral din postura de mare favorită, însă „Gladiatorii din Tomis” au făcut un joc de echipă exemplar. Susţinuţi de un public superb, jucătorii antrenaţi de Alexandru Olteanu şi-au trecut în cont o victorie importantă şi la care cu greu ar fi visat chiar şi cei mai optimişti fani. Cu o atitudine mult mai bună faţă de meciurile precedente, Constanţa s-a impus în faţa orădenilor după foarte mulţi ani. Şi asta în condiţiile în care tehnicianul constănţean nu s-a putut baza pe canadianul Adika Peter-McNeilly şi americanul Khaliq Spicer, gruparea de pe litoral fiind nevoită să respecte, conform regulamentului, lista echipei cu jucătorii înscrişi la momentul amânării din decembrie 2021.

Primul sfert a stat sub semnul echilibrului, oaspeţii câştigându-l la limită, 23-22, dar, până la pauza principală, avantajul de un punct s-a mutat în tabăra Constanţei, după 22-20 în sfertul al doilea. Oradea s-a impus în sfertul al treilea, 23-21, astfel că soarta întâlnirii avea să se decidă în sfertul al patrulea, unul în care constănţenii au făcut legea pe parchet pentru 18-9.

Slovenul Zan Kosic a bifat cel mai bun meci al său din actuala stagiune, terminând cu 23 de puncte, cinci pase decisive şi două recuperări pentru un indice de eficienţă de 19. La rândul său, americanul Jakob Lowrance a încheiat în „double-double” pentru a treia oară în acest sezon, după o prestaţie defensivă extraordinară, cu 17 puncte, 14 recuperări (dintre care 13 defensive) şi două pase decisive, fiind totodată cel mai eficient jucător.

Graţie acestui succes, BC Athletic Neptun a urcat pe locul şase în clasament, cu 27 de puncte.

Pentru echipa constănţeană, urmează meciul cu Rapid Bucureşti, programat în data de 26 februarie, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor.

XXX

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Emilia Carmen Tocală, a anunţat că, începând cu data de 1 martie, va demara o amplă acţiune de omologare şi clasificare a sălilor de sport în care se joacă baschet în întreaga ţară.

Acţiunea federaţiei are ca principal scop realizarea unei baze de date actualizate referitoare la sălile de sport în care se desfăşoară întrecerile baschetbalistice, în vederea atribuirii organizării turneelor şi evenimentelor de baschet, atât din cadrul Campionatelor Naţionale de juniori, cât şi din Liga 1 şi Liga Naţională.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9325 secunde