Liga Naţională de baschet masculin

Patru meciuri în doar 20 de zile! „Gladiatorii din Tomis”, serie de foc în februarie

335
Patru meciuri în doar 20 de zile! „Gladiatorii din Tomis”, serie de foc în februarie - 1-1644318205.jpg

Articole de la același autor

Baschetbaliştii de la BC Athletic Neptun au parte, luna aceasta, de un veritabil „maraton”, un tur de forţă care cuprinde, în doar 20 de zile, nu mai puţin de patru meciuri de campionat.

După o pauză forţată de câteva săptămâni, în care virusul Covid-19 a bulversat programul Ligii Naţionale de baschet masculin, „Gladiatorii din Tomis” au susţinut primul meci din seria de patru jocuri ale lunii februarie.

În cadrul etapei a 19-a, BC Athletic Neptun a fost învinsă, cu scorul de 73-85, în deplasare, de CSM Miercurea Ciuc. Harghitenii s-au aflat în cea mai mare parte a timpului la conducerea jocului, construindu-şi avantajul pe mingile pierdute ale Constanţei, dar şi cu ajutorul aruncărilor de trei puncte, capitol la care Miercurea Ciuc a fost mult peste Athletic Neptun la procentaje.

Ciucanii şi-au adjudecat primul sfert, 28-10, însă, până la pauza principală, au rămas cu numai două puncte avantaj, Constanţa controlând sfertul al doilea, 18-10, şi lăsând impresia că poate întoarce soarta întâlnii în favoarea sa. Gazdele au frânt rapid aripile jucătorilor antrenaţi de Alexandru Olteanu, câştigând atât sfertul al treilea, 19-15, cât şi pe cel final, 28-22.

De la BC Athletic Neptun, canadianul Adika Peter-McNeilly, care a marcat 17 puncte, a avut cea mai bună prestaţie stagională. S-au mai remarcat Vlad Corpodean, cu nouă recuperări, şi slovenul Zan Kosic, care a furnizat cinci pase decisive.

În tricoul Constanţei, şi-a făcut debutul şi Khaliq Splicer, americanul marcând primele sale puncte în Liga Naţională. Spicer a evoluat ultima dată pentru Benfica Lisabona în FIBA Europe Cup şi Liga Profissional în Portugalia, pe postul de centru.

Născut la 27 mai 1994, înalt de 2.06 m, baschetbalistul american a jucat patru meciuri în FIBA Europe Cup şi patru meciuri în campionatul intern pentru Benfica, având un bilanţ cu gruparea lusitană de şapte victorii în opt meciuri.

La nivel de colegiu, Khaliq Spicer a fost jucătorul celor de la Kent State Golden Flashes în NCAA, din 2016 semnând angajamente la nivel profesionist în Europa, cu Tajfun Senjur (Slovenia), Limburg United (Belgia), Kolossos (Grecia) sau BC Nokia (Finlanda).

Pentru BC Athletic Neptun, urmează trei meciuri pe teren propriu, cu FC Argeş (11 februarie), restanţa cu CSM Oradea (14 februarie) şi restanţa cu Rapid Bucureşti (26 februarie).

XXX

Finalistele sezonului precedent din Liga Naţională, U-BT Cluj-Napoca şi CSM CSU Oradea, au reuşit alte două victorii în cupele europene şi şi-au mărit astfel şansele de calificare în fazele superioare.

În FIBA Europe Cup, Oradea a făcut un pas uriaş spre sferturile de finală, învingând, în deplasare, cu scorul de 83-73, echipa poloneză Trefl Sopot.

În Liga Campionilor, U-BT Cluj-Napoca a bifat a zecea victorie din actualul sezon continental, trecând de belgienii de la Filou Oostende, scor 86-75.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Neptun

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1227 secunde