Liga Naţională de baschet feminin, etapa a 19-a

Final pe muchie de cuţit! Phoenix CSU Simona Halep a dat lovitura la Târgu Mureş

363
Final pe muchie de cuţit! Phoenix CSU Simona Halep a dat lovitura la Târgu Mureş - 1-1644501667.jpg

Articole de la același autor

Pentru baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep, actuala stagiune se anunţă a fi una de excepţie. După calificarea în Final Four-ul Cupei României, echipa constănţeană are un parcurs foarte bun şi în campionat, unde se bate de la egal la egal cu orice adversară.

Un succes extrem de preţios a obţinut echipa Phoenix CSU Simona Halep în partida cu BC Sirius Mureşul, disputată la Sala Sporturilor din Târgu Mureş, în cadrul etapei a 19-a a Ligii Naţionale de baschet feminin. Formaţia de la malul mării s-a impus, cu scorul de 56-49, la finele unui meci dramatic, decis în ultimele minute.

Constănţencele au făcut un prim sfert de vis, în care au tăiat din start elanul gazdelor şi au încasat doar… trei puncte. A fost 15-3 pentru Phoenix CSU Simona Halep, iar diferenţa de 12 puncte s-a menţinut până la pauza principală, pentru că mureşencele au echilibrat balanţa, iar sfertul doi s-a încheiat nedecis, 13-13.

Devenind parcă o obişnuinţă, jucătoarele antrenate de sârbul Miroslav Popov au avut un sfert trei mai slab, în care nu s-au regăsit, au comis erori în serie, iar pe acest fond, Sirius Mureşul a prins curaj şi şi-a adjudecat parţialul, 21-11. Aşadar, un singur coş mai făcea diferenţa, iar soarta întâlnirii avea să se decidă în sfertul al patrulea. Un sfert în care gazdele au forţat victoria, însă s-au izbit de o apărare compactă, iar câteva momente de inspiraţie în atacul Constanţei au înclinat balanţa în favoarea sa, 17-12.

Cea mai eficientă jucătoare de la Phoenix CSU Simona Halep a fost islandeza Sara Run Hinriksdottir, autoare a 16 puncte. S-au mai remarcat americanca Ciara Eleanor Rosten, cu 11 recuperări, şi Bianca Voica-Nagy, care a oferit coechipierelor trei pase decisive.

„Victorie uriaşă obţinută de fetele noastre la capătul unui meci extrem de echilibrat şi decis în ultimele minute. Un succes care ne păstrează vii speranţele la un sezon de excepţie pentru noi şi pentru baschetul constănţean.

Chiar dacă drumul până la îndeplinirea obiectivului final este încă foarte lung, vom savura momentul şi ne vom bucura de scurta pauză pe care o avem până la următorul meci oficial”, au transmis reprezentanţii grupării constănţene.

XXX

Graţie victoriei de la Târgu Mureş, echipa constănţeană nu numai că şi-a consolidat poziţia a cincea în clasament, ci, cu un total de 26 de puncte, menţine contactul cu plutonul fruntaş. Lidera ierarhiei este FCC Baschet UAV Arad (35 p), urmată, în ordine, de CS Municipal Satu Mare, ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe şi CS Municipal Alexandria, fiecare cu 27 puncte, departajarea fiind făcută la coşaveraj.

Etapa viitoare, sâmbătă, 19 februarie, echipa constănţeană va juca, în deplasare, cu CS Municipal Satu Mare.

Foto: Facebook / Academia Phoenix CSU Simona Halep

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3713 secunde