Adunarea Generală a Federaţiei Române de Oină pe anul 2022

Preşedintele Nicolae Dobre: "Avem cel mai ambiţios buget de după 1990!"

335
Preşedintele Nicolae Dobre:

Articole de la același autor

La sediul Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) din Constanţa, a avut loc Adunarea Generală a Federaţiei Române de Oină pe anul 2022, eveniment în cadrul căruia au fost luate o serie de decizii importante pentru viitorul sportului nostru naţional.

Printre cele mai importante subiecte de pe ordinea de zi a Adunării Generale a Federaţiei Române de Oină (FRO), s-au numărat aprobarea proiectului de buget pentru anul 2022, aprobarea sistemului şi calendarului competiţional pe anul 2022 şi aprobarea planului de activitate pe anul 2022, toate proiectele fiind votate în unanimitate.

„Avem cel mai ambiţios buget de după 1990. Avem un calendar cu foarte multe competiţii, iar din punct de vederea al promovării sportului nostru naţional, dorim să menţinem trendul ascendent din ultimii ani”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre.

Nefiind inclusă în categoriile Liga de Aur sau Jocuri Sportive, ci în categoria asociaţiilor sportive neprioritare, Federaţiei Române de Oină i-a fost alocat, din partea Ministerului Sportului, un buget în valoare de 540.000 lei.

Primele competiţii din cadrul calendarului FRO 2022 sunt programate la Bucureşti, în data de 7 mai - Cupa Regelui şi Cupa Reginei.

Cu această ocazie, a mai fost aprobată, tot cu unanimitate de voturi, afilierea definitivă a opt noi structuri sportive: ACS Şoimii Şimand, ACS Ambiţia Mădălin, CS Universitar ASE Bucureşti, CSM Olteniţa, ACS Şoimii Piatra Şoimului, CSM Râmnicu Sărat, ACS Şoimii Târgu Lăpuş şi ACS Galicea Mare.

În ceea ce priveşte ultima structură, din judeţul Dolj, aceasta a apărut ca urmare a dorinţei primarului comunei, Cristian Văduva, vicepreşedinte al FR de Oină, doctor în oină, de a da o şansă copiilor din localitate pentru a face sport în general şi oină în special.

„Suntem convinşi că noul proiect construit de Cristian Văduva va da roade în scurt timp, iar echipa doljeană va avea un cuvânt greu de spus în competiţiile de oină. Felicitări tuturor celor care au contribuit la înfiinţarea clubului şi mult succes noii structuri sportive”, a transmis preşedintele Nicolae Dobre.

XXX

Unul dintre cele mai interesante proiecte de promovare a sportului nostru naţional a fost realizat de Federaţia Română de Oină, în colaborare cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, cu o finanţare majoritară din parte forului olimpic.

„În cadrul acestui proiect, au fost prezentate regulile sumare ale celor trei variante ale jocului de oină (în 11, 8 şi 6 jucători) şi scurte tutoriale de tehnică. Este pentru prima dată când este realizat un astfel de material complex. Suntem convinşi că acesta va contribui la dezvoltarea acestui sport, în special în mediul şcolar, dar şi în afara lui, urmând să ajute şi profesorii de educaţie fizică. Din păcate, aceştia nu primesc informaţii despre oină pe timpul formării în facultăţile de profil.

Mulţumim mult tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui material”, a mai spus preşedintele Nicolae Dobre.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Oină

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5702 secunde