Oină / Sportul naţional, prezent la evenimentul dedicat Zilei Culturii Naţionale organizat la Constanța

122
Oină / Sportul naţional, prezent la evenimentul dedicat Zilei Culturii Naţionale organizat la Constanța - 1-1642509171.jpg

Articole de la același autor

La Muzeul de Artă Constanța, a fost celebrată Ziua Culturii Naţionale, iar în cadrul acestui eveniment, organizat de către Comunitatea Elenă „Elpis” din Constanţa, în colaborare cu Alianţa Națională pentru Restaurarea Monarhiei, pe lângă reprezentanții Primăriei şi Consiliului Judeţean Constanţa, Muzeului de Artă, Comunităţii Elene, a luat cuvântul şi preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre.

Acesta a adus în atenţia celor prezenţi faptul că oina este recunoscută, în mod oficial, ca parte de patrimoniu cultural imaterial şi a prezentat importanța continuității acestui sport pentru cultura românească.

Pe parcursul evenimentului, Alianţa pentru Restaurarea Monarhiei a prezentat, prin intermediul lui Daniel Angelescu - fotograful Casei Regale, o interesantă expoziţie de fotografii cu Regele Mihai I.

În timpul activităţii, au fost purtate discuţii pentru ca oina să fie prezentă în cadrul Festivalului de Jocuri şi Reconstituiri Istorice „Dapyx”, care are loc, anual, la Medgidia.

„Felicităm organizatorii pentru organizarea acestui eveniment şi le mulţumim mult pentru invitaţia de a participa la acesta”, a transmis preşedintele Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Oină

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0522 secunde