Sportul naţional, în ascensiune. Un nou club de oină în mediul universitar

255
1
Sportul naţional, în ascensiune. Un nou club de oină în mediul universitar - 1-1645009805.jpg
O nouă structură sportivă, Clubul Sportiv Universitar ASE Bucureşti, a cerut afilierea la Federaţia Română de Oină, solicitarea fiind o consecinţă a colaborării foarte bune dintre cele două entităţi.

Astfel, au fost realizate activităţi de promovare a oinei la nivelul capitalei şi a fost asigurat suportul tehnic necesar în vederea participării echipei la Campionatul Universitar.

În acelaşi timp, ASE Bucureşti, în colaborare cu federaţia, a iniţiat o activitate de promovare a oinei în cadrul mediului universitar din Bucureşti, activitate la care au fost invitaţi toţi cei care doresc să practice acest sport.

„Apreciem în mod deosebit disponibilitatea manifestată de conducerea ASE Bucureşti (prof. univ. dr. Nicolae Istudor), a clubului sportiv (Adrian Iacobini) şi a profesoarei Teodora Dominţeanu (antrenor în cadrul clubului), pentru a fi implicaţi în orice activitate legată de oină la nivelul capitalei, în special”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre.

Noul club sportiv îşi propune să pună bazele tradiţiei practicării oinei la nivelul academiei, atât pentru competiţiile federaţiei, cât şi în mediul universitar.

În acelaşi timp, a fost manifestată disponibilitatea de a face parte din Asociaţia de Oină a Municipiului Bucureşti. Federaţia a purtat discuţii cu foşti jucători de la Straja Bucureşti, pentru a se implica în pregătirea acestei noi echipe, răspunsul acestora fiind pozitiv.

ASE Bucureşti a participat la ultimul Campionat Universitar de oină şi şi-a manifestat disponibilitatea de a fi prezentă şi la competiţia de anul acesta, în cazul în care se va organiza.

„Felicităm, şi pe această cale, toate persoanele implicate în acest proiect, le dorim mult succes şi le asigurăm de tot sprijinul nostru!”, a mai transmis preşedintele Nicolae Dobre.

XXX

Marţi, 15 februarie, s-au împlinit 171 de ani de la naşterea lui Spiru Haret, una dintre cele mai mari personalităţi ale culturii, ştiinţei şi politicii româneşti. Între alte realizări, a fost cel care a reorganizat sistemul de învăţământ, în calitate de Ministru al Instrucţiunii Publice (actualul Minister al Educaţiei).

A iubit în mod deosebit oina, un sport pe care l-a îndrăgit din copilărie, şi a fost cel care a reunit toate variantele de joc existente la nivel naţional, organizând, în anul 1899, primul Campionat Naţional de oină, fiind considerat „părintele oinei moderne”.

„Oina poate aduce o viaţă nouă în şcoala românească, fiind un admirabil mijloc de educaţie fizică, adevăratul tip de joc sportiv românesc”, spunea Spiru Haret.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Oină

Comentează știrea

Riomondvus
4 aprilie
Riomondvus

In school sensual massage women will hold erotic 4hands massage. Similar swedish massage, as in principle, and relaxation, influences on some area human body, this give a chance male gain strength. Systematically visiting the four hands massage for clients, you guarantee himself excellent sexual relaxation. And while, french massage and not violates practically any prohibitions, for the reason it's not about sexual contact. Dear gentlemen! Sensitive touch rasprekrasnoy girls will flow through your body, dipping in depth boundless the ocean pleasure. In the quiet slip, donating your skin kisses, prelestress envelops the warmth of one's body. You will be surprised at, which sea bliss today it is possible to feel fromnude massage in Midtown. [url=https://sites.google.com/view/eroticoutcallmassage]Как правильно вести свой блог секреты успеха SEOquick[/url]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2467 secunde