Campionatul Universitar de Oină se va desfăşura, anul acesta, la Bacău

116
Campionatul Universitar de Oină se va desfăşura, anul acesta, la Bacău - 1-1645604998.jpg

Articole de la același autor

Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar (FSSU), în colaborare cu Federaţia Română de Oină (FRO), a făcut demersuri pentru a organiza, în perioada 9-11 mai 2022, la Bacău, a doua ediţie (din ultimii 30 de ani) a Campionatului Universitar de Oină.

Prima ediţie a fost organizată, la iniţiativa federaţiei, în anul 2019, tot la Bacău, în condiţii excelente oferite de gazda competiţiei - Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii din oraşul lui Bacovia.

„Apreciem - şi pe această cale - faptul că se doreşte continuarea tradiţiei practicării oinei în mediul universitar, asigurând participanţii de tot suportul nostru de specialitate.

Deşi, ca şi la prima ediţie, competiţia va avea, în principal, rolul de a reintroduce oina în mediul studenţesc, suntem convinşi că participanţii şi organizatorii vor face tot posibilul pentru reuşita acestui eveniment.

Mult succes tuturor participanţilor!”, a transmis preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre.

Federaţia va asigura suportul necesar pregătirii echipelor, materialele de joc şi personalul tehnic pentru organizarea competiţiei. De asemenea, FRO va oferi premii echipelor participante.

XXX

Clubul Sportiv Municipal Olteniţa este ultima grupare afiliată la Federaţia Română de Oină.

Discuţiile purtate între reprezentanţii federaţiei şi iubitorii oinei din zona Olteniţei au fost materializate prin afilierea provizorie a CSM Olteniţa, afilierea definitivă urmând să fie supusă aprobării adunării generale de anul acesta.

La nivelul clubului, se doreşte organizarea unei secţii de oină, plecând de la nivelul de juniori, încercând să dea o şansă, în principal, copiilor care îndrăgesc acest sport, dar nu pot să participe la competiţiile federaţiei.

În acelaşi timp, vor avea o şansă să evolueze, inclusiv la seniori, jucătorii care au fost formaţi la Curcani, centrul de tradiţie al oinei, dar care, din păcate, în ultimii ani a dispărut din activităţile federaţiei.

„Fiind cunoscută tradiţia oinei în zonă, precum şi faptul că în activitatea clubului se vor implica persoane cu experienţă în activitatea pe linie de oină, considerăm că sunt toate şansele ca, în scurt timp, această nouă echipă să devină una de referinţă pentru sportul nostru naţional.

Felicităm conducerea clubului pentru iniţiativă, colectivul tehnic pentru demersurile făcute în vederea afilierii şi le dorim mult succes!”, a precizat preşedintele Nicolae Dobre.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Oină

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5108 secunde