Miza pe sportul naţional! Propuneri pentru dezvoltarea oinei în mediul şcolar

155
Miza pe sportul naţional! Propuneri pentru dezvoltarea oinei în mediul şcolar - 1-1647594242.jpg

Articole de la același autor

La sediul Ministerului Educaţiei, a avut loc o foarte interesantă discuţie între secretarul de stat Florin Lixandru şi preşedintele Federaţiei Române de Oină (FRO), constănţeanul Nicolae Dobre.

Cu această ocazie, conducerea federaţiei a prezentat situaţia actuală a oinei în sistemul de învăţământ şi au fost formulate propuneri pentru dezvoltarea acestui sport în mediul şcolar. În documentul înaintat către minister, au fost prezentate propuneri care privesc întregul sistem de învăţământ, o parte dintre acestea putând fi rezolvate de către conducerea ministerului, iar pentru altele putând fi formulate doar recomandări, de exemplu pe mediul universitar.

„În scurt timp, între Ministerul Educaţiei şi Federaţia Română de Oină se va încheia un parteneriat prin care se va stabili modalitatea de materializare a propunerilor formulate de noi. Mulţumim pentru posibilitatea oferită de a prezenta propunerile noastre şi apreciem în mod deosebit disponibilitatea manifestată pentru sprijinirea sportului nostru naţional - oina”, a transmis preşedintele Nicolae Dobre.

După întâlnirea de la Ministerul Educaţiei, conducătorul federaţiei a mai avut o întâlnire importantă, de această dată cu preşedintele-director general al Televiziunii Române, Dan Turturică, fiind purtate discuţii pentru materializarea solicitării federaţiei ca oina să fie o prezenţă constantă la acest post de televiziune.

„Este a doua oară în ultimele luni când adresăm o astfel de solicitare şi a doua întâlnire pe această temă cu conducerea instituţiei, după cea avută cu Ramona Săseanu. Dan Turturică a fost foarte receptiv la propunerile noastre şi a promis că va nominaliza o persoană din cadrul televiziunii pentru a purta discuţii cu conducerea federaţiei în vederea materializării celor propuse de noi. În acelaşi timp, a precizat că va propune structurii de conducere a televiziunii aprobarea ca aceasta să devină partener media oficial al federaţiei”, a explicat preşedinte FRO.

XXX

Federaţia Română de Oină este lider de proiect Erasmus+ în cadrul Small Collaborative Partnership. Intitulat „Reuniting Traditional Battball Sports / Reunirea Sporturilor Tradiţionale cu Baston şi Minge”, proiectul se desfăşoară în perioada 1 ianuarie 2021 - 31 decembrie 2022 şi are ca scop promovarea sporturilor şi jocurilor tradiţionale europene în comunitatea organizaţiilor partenere, precum şi la nivelul UE. Alături de FR de Oină, parteneri în proiect mai sunt Legaramlat Nonprofit (Ungaria), Asociaţia Ingens Risus (România) şi MTU Coraliam (Estonia).

Zilele trecute, a avut loc cea de-a treia întâlnire transnaţională între parteneri. S-au prezentat broşura care a fost pregătită în cadrul proiectului, videoclipul şi site-ul de prezentare şi s-au discutat aspecte privind strategia de diseminare a rezultatelor proiectului.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Oină

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5953 secunde