Recunoaştere din Republica Moldova

Preşedintele Nicolae Dobre, distins cu Ordinul „Gloria Oinei”

243
Preşedintele Nicolae Dobre, distins cu Ordinul „Gloria Oinei” - 1-1677070182.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre, a fost distins cu Ordinul „Gloria Oinei” acordat de Federaţia de Oină din Republica Moldova, pentru merite deosebite în promovarea sportului nostru naţional în ţara vecină.

Distincţii similare au mai primit Sergiu Frangulea, antrenor de oină din Bârlad, responsabil de dezvoltarea oinei şcolare, şi Alexandru Crîşmaru, antrenorul CS Speranţa Grozeşti (Nisporeni), în timp ce cluburile sportive Speranţa Grozeşti, Fortius Călăraşi şi Orhei Max, au fost răsplătite cu medaliile „Meritul Oinistic”.

„Mulţumim mult pentru distincţiile acordate reprezentanţilor Federaţiei Române de Oină. Considerăm că acestea reprezintă rezultatul contribuţiei aduse la dezvoltarea oinei peste Prut de către toţi iubitorii sportului nostru naţional care au colaborat cu fraţii noştri în timp, fapt pentru care le dedicăm tuturor aceste medalii.

Îi asigurăm pe toţi cei care doresc să practice oina dincolo de Prut că pot conta pe ajutorul nostru în continuare”, a transmis preşedintele Nicolae Dobre.

XXX

Federaţia de Oină din Republica Moldova a sărbătorit împlinirea, luna aceasta, a 20 de ani de activitate. Însă oina a fost o prezentă constantă dincolo de Prut, acolo au fost organizate competiţii naţionale (1926), de acolo au fost date chiar şi campioane naţionale (Universitatea din Chişinău - 1934). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3863 secunde