Sporturi tradiţionale din România, Croaţia şi Lituania, promovate la Constanţa

198

Articole de la același autor

În perioada 21-24 noiembrie, Federaţia Română de Oină este gazda celei de-a doua întâlniri transnaţionale de promovare a sporturilor tradiţionale din România, Croaţia şi Lituania. Evenimentul are loc la Constanţa şi este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+.

Programul se adresează tinerilor cu vârsta între 7 şi 14 ani şi are rolul de a promova sporturile tradiţionale şi de a transmite viitoarelor generaţii tainele acestora, la nivelul fiecărei ţări participante.

Timp de trei zile, aproape 50 de tineri elevi constănţeni descoperă oina, bocca şi pljocka şi au ocazia să fie iniţiaţi în tainele acestor sporturi. Antrenori şi profesori din cele trei ţări, specialişti ai sporturilor tradiţionale, susţine jocuri demonstrative, iar copiii participanţi sunt invitaţi să practice fiecare joc în parte. 




„Federaţia Română de Oină este membră a Asociaţiei Europene a Sporturilor şi Jocurilor Tradiţionale (AEJeST) care reuneşte încă din 2001, sub aceeaşi umbrelă, federaţii şi asociaţii sportive, universităţi de profil, muzee şi profesionişti ai sportului tradiţional la nivel european şi care este recunoscută de UNESCO ca un partener de încredere.

Primul eveniment al programului co-finanţat de Uniunea Europeană a avut loc, anul acesta, în luna august, în Croaţia şi va continua şi în 2023 cu alte două manifestaţii sportive în Lituania şi Croaţia.

La finalul programului, peste 150 de tineri participanţi se vor familiariza cu cele trei sporturi tradiţionale, oina, bocca şi pljocka, şi vor avea ocazia să descopere tainele sporturilor cu tradiţii de sute de ani”, a transmis preşedintele Federaţiei Române de Oină, constănţeanul Nicolae Dobre.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Oină



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4932 secunde