Promovarea rămâne un vis frumos. CSU Neptun va juca şi la anul în Divizia A

351
Promovarea rămâne un vis frumos. CSU Neptun va juca şi la anul în Divizia A - promovarea-1621168322.jpg

Articole de la același autor

Disciplină de mare tradiţie la Constanţa, handbalul feminin a căzut într-un con de umbră în ultimii ani, CSU Neptun zbătându-se în anonimatul Diviziei A. Revenirea în Liga Naţională rămâne un vis frumos, echipa neavând la ora actuală valoarea necesară pentru promovare.



Turneul final al Diviziei A la handbal feminin a fost găzduit de Sala Polivalentă din Blejoi (jud. Prahova), opt echipe - CSU Neptun Constanţa, CSU Ştiinţa Bucureşti, CSM Corona Braşov, CSU Oradea, CSM Roman, HCF Piatra Neamţ, CSM Deva şi CSM Târgu Jiu - intrând în bătălia pentru promovare.

Faţă de celelalte turnee la care echipa Neptunului a făcut deplasarea, la turneul final au lipsit portarul Florentina Marchidan şi pivotul Denisa Bari. Pentru fetele antrenate de Ion Ivan și Lăcrămioara Ilie, aceste ultime meciuri ale sezonului se anunţau a fi cele mai grele, miza fiind foarte mare, iar presiunea pe măsură.

Din păcate, echipa de la malul mării a fost scoasă rapid din calculele promovării, fiind surclasată, scor 17-27 (8-12), în primul meci decisiv, de CSM Deva. După un debut echilibrat de meci, echipa din Deva s-a distanţat pe finalul primei reprize, după o serie de ratări de la 7 m şi atacuri nefinalizate ale Constanței. După pauză, jucătoarele antrenate de Ion Ivan şi Lăcrămioara Ilie nu au găsit resursele necesare pentru a recupera handicapul. Au avut un început greu de repriză secundă, au încercat să ţină aproape de adversare, să nu cedeze ritmul, însă din nou ratările de la 7 m şi cele în situaţie de unu la unu cu portarul au făcut diferenţa pe tabelă, Deva impunându-se fără drept de apel, cu avans de zece goluri.

Iată şi rezultatele înregistrate în celelalte partide din prima fază a turneului final: Corona Braşov - CSU Oradea 35-19 (18-9), HCF Piatra Neamţ - CSM Roman 22-25 (10-10), CSM Târgu Jiu - CSU Ştiinţa Bucureşti 33-34 (12-14).

XXX

Scăpate de presiune, handbalistele constănţene au intrat mult mai hotărâte în al doilea meci al turneului final, în care au dat piept cu HCF Piatra Neamţ.

A fost o primă repriză foarte bună, controlată cu autoritate de CSU Neptun, pentru care Mihaela Stănciulescu, Andreea Pintilie și Gabriela Moldoveanu au fost principalele marcatoare. 16-12 a indicat tabela la pauză, iar la reluare, scenariul a fost identic, cu echipa de pe litoral având mai mult iniţiativa. Scor final, 29-24, victorie care nu a stat niciun moment sub semnul întrebării.

Pentru CSU Neptun, au marcat: Mihaela Stănciulescu 8, Andreea Pintilie 6, Ceandani Pal 5, Gabriela Moldoveanu 4, Bianca Căldare 2, Diana Hudiţianu 2, Maria Ilie 2.

În celelalte partide ale fazei a doua din turneul final, s-au înregistrat următoarele rezultate: CSU Oradea - CSM Târgu Jiu 24-29, Corona Braşov - CSU Ştiinţa Bucureşti 26-28, CSM Roman - CSM Deva 26-37. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.585 secunde