Şah / Grand Chess Tour revine în 2023, iar prima etapă va avea loc la Bucureşti

168
Şah / Grand Chess Tour revine în 2023, iar prima etapă va avea loc la Bucureşti - 1-1673429665.jpg

Articole de la același autor

Superbet Chess Classic Romania, etapa de deschidere a marelui circuit, se va desfășura la București, în perioada 4-16 mai, și va reuni, ca în fiecare an, cei mai buni șahiști ai lumii.

Circuitul de anul acesta va avea opt jucători automat calificați, alături de ei urmând să joace și șahiști care vor primi wild-card-uri pentru toate cele cinci etape ale turneului. În fiecare etapă, se vor înfrunta zece șahiști.

„Suntem bucuroși că și în acest an suntem parteneri și co-organizatori ai evenimentului care reușește să pună ţara noastră pe harta șahului internațional”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Şah.

Fondul total de premiere al întregului circuit este de 1,4 milioane de dolari, iar pentru etapa Superbet Chess Classic Romania, fondul de premiere este de 350.000 de dolari. În premieră, ediția din 2023 va avea și un fond de premii bonus în valoare de 175.000 de dolari, care vor fi acordate primilor trei clasați la finalul întregii competiții.

Fundația Superbet va organiza, împreună cu Fundația Kasparov și cu susținerea financiară și organizatorică a Saint Louis Chess, trei din cele cinci etape ale turneului - cea de la București (4-16 mai), Varșovia (19-26 mai) și Zagreb (3-10 iulie).

Foto: Facebook / Federaţia Română de Şah 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2069 secunde