Salbă impresionantă de medalii pentru scrimerii constănţeni, la Campionatele Naţionale

652
Salbă impresionantă de medalii pentru scrimerii constănţeni, la Campionatele Naţionale - 1-1674557055.jpg

Articole de la același autor

Cei mai buni tineri scrimeri din România au concurat, timp de o săptămână, la Campionatele Naţionale găzduite de Sala „Ana Pascu” din Bucureşti. Constănţenii au tras cu mult curaj pe planşetă şi au cucerit o salbă impresionantă de medalii.

După două semifinale pe muchie de cuţit încheiate cu acelaşi scor la limită, 15-14, în ultimul act al Naţionalelor de juniori I la spadă masculin s-au calificat Horia Costa Nistor, de la CS Farul Constanţa, şi Szabolcs Szabo, de la CS Satu Mare. Finala a fost dominată categoric de sătmărean, care s-a impus cu 15-6 şi a câştigat titlul naţional, în timp ce faristul aduce acasă medalia de argint.

Tot la spadă masculin, CS Farul a mai adăugat în vitrina de trofee o medalie de bronz, cucerită de Florin Mihai Mirică.

La spadă junioare, Bianca Moroianu, de la CSA Steaua Bucureşti, a devenit fără mari probleme campioana României. În finală, ea a întrecut-o pe Andrea Muntean (CS Crişul Oradea), scor 15-7, podiumul fiind completat de Andreea Niculai, de la CSS 1 Constanţa, şi Andrada Ghica, de la CS Dinamo Bucureşti.

La spadă junioare, însă în întrecerea pe echipe, reprezentativa CS Farul, în componenţa Roxana Mariana Bulborea, Theodora Sabina Ion, Mara Ismăileanu, Casandra Ştefania Rezeanu (antrenor Mihaela Ion), a trecut, cu scorul de 45-41, în finala mică, de CS Satu Mare şi a intrat astfel în posesia medaliilor de bronz. Titlul a revenit celor de la CSA Steaua Bucureşti 1, iar argintul, echipei CS Dinamo Bucureşti.

CSA Steaua s-a impus şi în concursul pe echipe al juniorilor. Echipa clubului din Ghencea a învins în finală, cu 45-39, pe CS Satu Mare, iar în finala mică, CS Farul (Florin Mihai Mirică, Horia Costa Nistor, Andrei Papp, Dimu Purcărea) a cedat, scor 31-45, în faţa UNEFS-ului Bucureşti 1.

La spadă masculin echipe-cadeţi, pe prima treaptă au urcat sportivii de la LPS Craiova 1, care au învins, în finală, scor 45-35, pe CSS 1 Constanţa (Mihai Ghencea, Luca Iliuţă, David Pădureanu, Mihai Slave). În finala mică, CSA Steaua s-a impus destul de greu în derby-ul bucureştean cu UNEFS, scor 45-41.

În proba individuală a spadasinilor cadeţi, Luca Iliuţă, de la CSS 1 Constanţa, a cucerit titlul naţional după o „finală a provinciei” cu Francesco Niţu, de la LPS Craiova. Constănţeanul s-a dovedit a fi cel mai bun, scor 15-12, iar colegul său de club David Pădureanu a completat seria de succes cu o nouă medalie de bronz.

XXX

Echipa CSS Steaua Bucureşti 1 a câştigat finala concursului feminin pe echipe al cadetelor la spadă. Stelistele au învins în ultimul act, scor 43-39, pe CS Satu Mare, iar medalia de bronz a fost câştigată de LPS Satu Mare, după 45-38 cu CSA Steaua Bucureşti.

La individual, campioana României la cadeţi a devenit Natalia Constantin (CSS Steaua Bucureşti), 15-10 în finala cu Andrea Muntean (CS Crişul Oradea).

Foto: Facebook / Federaţia Română de Scrimă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3805 secunde